Cumhurbaşkanı eski danışmanı Prof. Dr. Özgenç'ten, ÖSYM Başkanı'nın yargılandığı davaya ilişkin dikkat çeken yorum

Cumhurbaşkanı eski danışmanı Prof. Dr. Özgenç'ten, ÖSYM Başkanı'nın yargılandığı davaya ilişkin dikkat çeken yorum
Cumhurbaşkanı eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, ÖSYM Başkanı'nın yargılandığı davaya ilişkin dikkat çeken yorumlarda bulundu.FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 aya...
Cumhurbaşkanı eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, ÖSYM Başkanı'nın yargılandığı davaya ilişkin dikkat çeken yorumlarda bulundu.

FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle yargılanan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski başkanı Ali Demir, dün görülen duruşmada terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat etmiş, zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçundan takdir indirimi ile 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı olan Ceza Hukuku Profesörü, Prof. Dr. İzzet Özgenç, davaya konu olan soruşturma ve kovuşturma aşamalarında "Bilinçli yanlışlar" yapıldığını öne sürdü.

Özgenç'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"ÖSYM Başkanı olarak görev yapan bir kişi hakkında “Terör örgütü üyeliği” suçundan dolayı beraat hükmü kurulan dava, ilgili olaylar bağlamında “Terör” suçlamasıyla yapılan soruşturma ve kovuşturma süreçlerindeki bilinçli yanlışlar bakımından ilginç bir örnektir."