DEM Partili Mithat Sancar, halkın sandığa gitmesi için çağrı yaptı

DEM Partili Mithat Sancar, halkın sandığa gitmesi için çağrı yaptı
DEM Partili Mithat Sancar, Şanlıurfa Halfeti'deki toplu oy iddialarına tepki göstererek, "İrademizi çaldırmayız, gasp ettirmeyiz. Halkımız sandığa gitmemezlik etmesin" ifadelerini kullandı.Urfa'nın Halfeti ilçesinde iddiaya göre,...
DEM Partili Mithat Sancar, Şanlıurfa Halfeti'deki toplu oy iddialarına tepki göstererek, "İrademizi çaldırmayız, gasp ettirmeyiz. Halkımız sandığa gitmemezlik etmesin" ifadelerini kullandı.

Urfa'nın Halfeti ilçesinde iddiaya göre, AK Partili aday Şeref Albayrak ve beraberindeki ekip Hilallı, Özmüş, Savaşan ve Kavaklıca kırsal mahalleleri ile merkez Siyahgül Mahallesi'nde bulunan Halfeti Anadolu Lisesi'nde dışarıdan getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), bunun üzerine oy kullanmanın sürdüğü liseye gitti.

Oyunu kullananları adliyeye çağırdı

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Birecek ilçesinden geldikleri belirlenen 50 kişilik grup, DEM Partili heyete saldırdı. Polisin gaz sıkması üzerine DEM Partililer, Halfeti Adliyesi önüne geçti. DEM Parti Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Mithat Sancar, burada açıklama yaptı. Öcalan, "Oy kullanan tüm halkımızı Halfeti Adliyesi önüne çağırıyoruz" dedi.

"Saldırıya uğradık"

Sancar ise, "AKP'li bir ekip okulları dolaşarak oy kullanıyor. Sandık görevlilerinin görevlerini yapmaktan alıkoyarak, sandık güvenliğini de bütünüyle yok sayıyorlar. Hilallı, Özmüş, Kavaklıca, Savaşan ve merkezlerde itiraz ettiğimiz için saldırıya uğradık. Halkın iradesinin sandıktan çıkması için biz elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdürüyoruz. Hakkımız olanı almak için uğraşıyoruz. Buradaki her ihlalin sorumlusu buradaki yetkililerdir. Halkımız kendisine inansın ve güvensin. Biz avukat ve yetkililerimizle buradayız. İrademizi çaldırmayız, gasp ettirmeyiz. Halkımıza çağrımızdır; kararlı duralım, hep birlikte demokratik haklarımızı kullanıyoruz ve seçimin demokratik ortamda güven içerisinde gerçekleşmesi için de bütün hukuki imkanlarımızı kullanıyoruz. Halkımız lütfen güvenini kaybetmesin, sandığa gitmemezlik etmesin, tam tersi hiçbir oyun halkın iradesinden üstün olmadığını bilsinler" diye konuştu.