Demirören'i ağlatan gazeteci Milliyet'ten atıldı

Demirören'i ağlatan gazeteci Milliyet'ten atıldı
Demirören Grubu'nda işten çıkartmalar var. Hürriyet gazetesindeki tensikat haberlerinin ardından bu kez Milliyet Gazetesi Ankara bürosunda çalışan iki isimle yollarını ayırdı. Namık Durukan ve Önder Yılmaz'ın işlerine son...

Demirören Grubu'nda işten çıkartmalar var. Hürriyet gazetesindeki tensikat haberlerinin ardından bu kez Milliyet Gazetesi Ankara bürosunda çalışan iki isimle yollarını ayırdı. Namık Durukan ve Önder Yılmaz'ın işlerine son verildi.

Namık Durukan'ın 2014 yılında HDP heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmelerin içeriğine ilişkin haberi Milliyet Gazetesi'nde yayınlanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan o haberi, "Provokasyon" diyerek çok sert eleştirmişti.

Olayın ardından ortaya çıkan bir ses kaydında ise o dönem Demirören Grubu'nun patronu olan Erdoğan Demirören Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ağlayarak özür diliyor, haber için, "rezillik, alçaklık, kepazelik, adilik" ifadelerini kullanıyor, gazete satın almasından duyduğu pişmanlığı dile getiriyordu. Milliyet Gazetesi'nde kısa süre önce Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı da görevden ayrılmış yerine Özay Şendir getirilmişti.