Deprem bölgesinde ‘kayıp’ 22 bin kişinin oy kullandığı iddia edildi

Deprem bölgesinde ‘kayıp’ 22 bin kişinin oy kullandığı iddia edildi
31 Mart yerel seçimlerinde, ‘kayıp’ 22 bin 46 seçmenin oy kullandığı öne sürülürken bunun 2 bin 40’nın Hatay’da olduğu ifade edildi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü “Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı” başlıklı yazısında 31 Mart seçimlerinde ‘kayıp’ seçmenlerin oy kullandığı iddiasını köşesine taşıdı.

Öztürk, yazısında “ Deprem bölgesindeki illerde 22 bin 46 seçmen var, bunun 2 bin 40’ı Hatay’da oy kullandı. Bunun anlamı ölü adına oy kullanıldığıdır” dedi.

Öztürk’ün yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde;

Araştırmacı Günal Ölçer’in elinde Doğru Parti’den aldığı 31 Mart seçimlerindeki seçmen listeleri de var. İşte, bir önceki seçimde “Kayıp” olan 90 bin 200 seçmenden 22 bin 46’sı son seçimde ortaya çıktı. Bunlardan 2 bin 40’ı Hatay seçmeni. Günal Bey, “Eğer Yüksek Seçim Kurulu (YSK) isterse bunları yıldızsız olarak isim isim, vatandaşlık numaralarıyla birlikte ortaya koymaya hazırız” dedi.

Konunun daha iyi anlaşılması için şu örneği verdi: -25 Kasım 2022 tarihli kesinleşmiş seçmen listesine göre ben Günal Ölçer, Hatay’da ikamet eden seçmen listesinde ismi olan vatandaşım. -14 Mayıs 2023 tarihli seçmen listesinde ben Günal Ölçer yok oldum.

Üstelik Türkiye’nin hiçbir yerinde ya da yurtdışı seçmen listesinde de adım yok. Yani bir yerde öldüm. - 31 Mart 2024 yerel seçim listesi yayımlandı.

Önceki seçimde hiçbir listede olmayan ben bu kez listeye alındım. Yani, dirildim. Bu durumda deprem bölgesindeki illerde 22 bin 46 seçmen var, bunun 2 bin 40’ı Hatay’da oy kullandı.

Bunun anlamı ölü adına oy kullanıldığıdır.” Deprem bölgesinde böyle gariplikler yaşandı. CHP, “Ölü seçmene oy kullandırıldığını” kanıtlamak için uğraşıyor.

Adaylaşma sürecini Hatay için kötü yöneten CHP, şimdi Lütfü Savaş’ın ve partinin hakkını yedirmemek için savaşıyor.