Dün bu manşetle çıktı, bugün İsrail ile ticaret kısıtlandı
8 Nisan Pazartesi günü Yeni Akit'in birinci sayfa manşetinde yer alan 'İsrail'le ticaret koca bir yalan' başlığı bugün açıklanan bakanlık verileriyle uyuşmadı. Bugün bakanlık açıkça İsrail ile ticaret olduğunu kendi verileriyle açıkladı.
Yayınlanma:
Gazete Pencere Haber Merkezi
8 Nisan Pazartesi günü iktidara yakın medya kuruluşlarından Yeni Akit gazetesinin manşeti bakanlığın açıklamasını hesaba katamamış gibi görünüyor. Gazete manşetinde yer alan 'İsrail'le ticaret koca bir yalan' başlığı bugün hükümet verilerince yalanlandı.
Haberde AK Parti Hükümetine yönelik iftira kampanyası olduğu yazıldı. Ancak gazete attığı bu başlıkla kendisi AK Parti hükümetinin açıkladığı verilerin doğru olmadığını iddia ediyor. Çünkü Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı verilere göre ihracat tamamen bitmedi, kısıtlandı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'ndeki verilere göre ise ihracatı artan ürünler zaten bakanlığın kısıtlama listesinde bile yok.

Öne Çıkanlar