Elinizi vicdanınıza koyun

Elinizi vicdanınıza koyun
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iş insanlarıyla toplantı yaptı.Siyasetçilerin Ağrı'nın sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunları aşabilir miyiz, bilemiyorum....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iş insanlarıyla toplantı yaptı.

Siyasetçilerin Ağrı'nın sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunları aşabilir miyiz, bilemiyorum. Size bağlı sorunları aşmak, bana bağlı değil. Siz sorunları aşma konusunda irade ortaya koyarsanız, siyaseti halk için yapanları seçerseniz, siyasetçi olup da cebini dolduranlar için oy vermeyip cebini doldurmayanı seçerseniz bu sorunların tamamı çözülür" diye konuştu.

Seçmenlerden vicdanlarıyla oy vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Sizden bir şey istiyorum: Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Başka bir şey istemiyorum. CHP'ye mi verirsin başka bir partiye mi bilmiyorum ama tek istediğim elinizi vicdanınıza koyup sandığa oyunuzu öyle atın. Elinizi vicdanınıza koyun, kim bu ülke için çalışıyor, kim fakirin fukaranın hakkını savunuyor, kim haksızlığa uğrayan kişinin hakkını savunuyor, düşünün ya kim bu. Oyunuzu ona verin. Devletin dini adaletse haksızlığı yapana oy verilir mi? 20 yıldır memleketin hangi halde olduğunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Siyasete giren adam siyasetle zenginleşemez arkadaşlar. Siyasete giren kişinin siyasette zenginleşme şansı yoktur, olamaz. Ama birileri siyasete girip han, hamam sahibi oluyorsa bırakın Türkiye'yi Amerika'da mallar, mülkler ediniyorsa bu sizin paranızdır, alın terinizdir."

'KİMSENİN KİMLİĞİNİ SORGULAMAYALIM'
Kimlik ve inancın siyaset konusu olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmamız, helalleşmemiz lazım. Artık kavgadan bıkmadık mı? Kimsenin kimliğini sorgulamayalım. Allah'ın yarattığı en değerli varlık insan, biz soruyoruz senin kimliğin ne? Sana ne kardeşim ya. Benim kimliğimi tercih etme hakkım zaten yok ki. O zaman kimlik siyaset konusu olmaz. İnanç siyaset konusu olmaz. Yaşam tarzı siyaset konusu olmaz. Bu ovalar ekilmiyorsa niye ekilmiyor, işte o siyaset konusudur" dedi.

PROVOKASYON AÇIKLAMASI
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kentte uzun namlu silah taşıyan kişilerle yürüdü. Sayan’ın, uzun namlulu silah taşıyan kişilerle sokakta yürüdüğü videodan sonra CHP Ağrı Gençlik Kolları açıklama yaptı. Açıklamada Kılıçdaroğlu’nun Ağrı’ya gideceği ve bütün provakatif eylemlerden Savcı Sayan’ın sorumlu olduğu bildirildi.
Sayan ise sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nu çaya davet etti.