Enver Aysever’in İmamoğlu açıklamasına yanıt

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Ekrem İmamoğlu ile Enver Aysever arasında cezaevindeki avukat görüşü sırasında gerilim yaşandığını iddia etti. Avukat Hüseyin Ersöz iddiadan sonra Aysever’le yaptığı görüşmeyi anlattı.

Enver Aysever’in İmamoğlu açıklamasına yanıt

PENCERE- Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür 15 Aralık 2025’teki yazısında, tutuklu gazeteci Enver Aysever'in CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Silivri'de karşılaştığını ve "Çek kirli elini hırsızların elini sıkmam" dediğini iddia etti. Yazıdan sonra Avukat Yiğit Akalın'dan yanıt gelmişti. Akalın, iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek; "Dün ben görüşürken Aysever ta baştaydı. Sayın Ekrem İmamoğlu, geçmiş olsun diye bağırdı. O da ayağa kalkıp kapısını açıp sesin ulaşması için, 'Sağ olun başkanım sizlere de' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür dünkü yazısında yalanlanan Ekrem İmamoğlu ile Enver Aysever diyaloğu iddiasını sürdürdü.

KAZIM YİĞİT AKALIN’DAN ‘O GÜN NELER OLDU’ AÇIKLAMASI

Avukat Kazım Yiğit Akalın, Mahmut Övür’ün dünkü yazısında iddiayı sürdürmesi üzerine o gün yaşananları ayrıntılı olarak anlattı ve şahitlerin de adını verdi.

Avukat Kazım Yiğit Akalın’ın açıklaması şöyle:

“Sabah gazetesinden Mahmut Övür imzalı yazılarda ısrarla hakkımda iftiralarda bulunulmasına dair:

1. Yaklaşık 3 hafta önce Halk TV’den arayıp, Sabah’taki haberi sordular. Ben de 14 Aralık Pazar günü Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğimi ve tesadüfen şahit olduğum anı anlattım.

Ekrem İmamoğlu ile görüşmek için beklerken, Sayın İmamoğlu avukat görüşme odasına girdiğinde herkese selam verdi. Bu sırada Enver Aysever’e de seslenerek, “Geçmiş olsun Enver Bey” dedi. Enver Aysever de avukat görüşme kapısını açıp, “Sağ olun Başkanım, size de” dedi.

GÖZÜMLE GÖRDÜM, KULAĞIMLA DUYDUM

2. Ayrıca o anda avukatları ile görüşmede olan Zeydan Karalar, Ahmet Şahin, Mehmet Akif Ersoy ve başka tutuklular da vardı. Onlar ve avukatları da muhtemelen gözleriyle görüp kulaklarıyla duymuşlardır. Herkes kendi daha büyük dertleriyle uğraştığı için açıklama yapmayabilir, kimse böylesi meseleleri düşündüğünüz kadar önemsemiyor!

İşin aslı ve özü bu kadar basit.

3. Diğer yandan Silivri 9 No’lu Cezaevine bir kere bile gitmiş herkes bilir ki; yazılarda ileri sürülen anların yaşanabilmesi olanaksızdır. Özellikle İBB tutuklularının, sohbet edebilecekleri bir yer yoktur; birbirlerine yaklaşamazlar, el sıkışamazlar.

4. Mahmut Övür’ün, yazılarında adımı ve “yalan” kelimesini yan yana kullanması abesle iştigaldir. Benim avukatlık, kendisinin yazarlık tarihinde kimin gerçeklerin yanında durduğu bellidir.”

AVUKAT HÜSEYİN ERSÖZ’DEN ENVER AYSEVER AÇIKLAMASI

Avukat Kazım Yiğit Akalın’ın açıklamasına destek Avukat Hüseyin Ersöz’den geldi.

Avukat Hüseyin Ersöz, Sabah yazarı Mahmut Övür’ün yazısında birkaç gün sonra Gazeteci Enver Aysever’i ziyaret ettiğini ve bu olayın gündeme geldiğini belirtip “Enver Aysever ‘böyle bir olayın yaşanmadığını’ ifade etti” dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz’ün açıklaması şöyle:

“Bu olayın yaşandığının iddia edildiği günden sadece birkaç gün sonra haksız şekilde tutuklanan gazeteci Enver Aysever’i ziyarete gittim ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Görüşmemizin bir anında bu konu da gündeme geldi ve Enver Aysever “böyle bir olayın yaşanmadığını” ifade etti. Hatta biz görüşürken hemen yan tarafta bulunan görüş kabinine gelen gazeteci Merdan Yanardağ, haberlerde gördüğü bu olayı Enver Aysever’e sordu ve “fiziki imkansızlık” nedeniyle gerçekleşmesi mümkün olmayan bu iddiaya ilişkin “camın arkasından” şakalaşmalar gerçekleşti.

İfade edildiği gibi, avukat görüş kabinlerinde bulunan tutukluların “el sıkışması” söz konusu olamaz. 2014’den bu yana mesleki faaliyet için gittiğim Marmara Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan kişilerin yan yana gelmemesi için özel bir ihtimam gösterilir.

Bu konuya açıklık getirmesi gereken kurumun Adalet Bakanlığı olduğunu da ifade etmek gerekiyor. Zira böyle bir olayın yaşandığı iddiası, kurum içi işleyişe dair zafiyeti de gündeme getirmesi yönüyle önem taşır ki benim gözlemim hiçbir ceza infaz personeli iki tutukluyu yan yana getirmek konusunda risk almaz.”

ENVER AYSEVER’DEN AÇIKLAMALARA YANIT

Enver Aysever’in avukatı Mikayil Dilbaz “Kamuoyuna Zorunlu Açıklama!!!!” başlığıyla Aysever’in talebi üzerine bir açıklama yaptı. Avukatlar Hüseyin Ersöz ve Yiğit Akalın’a yönelik sçıklama şöyle:

“Müvekkilim Enver AYSEVER ile yapmış olduğum görüşmede, sevgili meslektaşım Av. Hüseyin Ersöz’ün bugün yapmış olduğu açıklamanın tamamen asılsız olduğunu ve böyle bir diyaloğun aralarında geçmediğini beyan etmemi söyledi… Durumu bilginize sunarım.

Öte yandan ilgili konuya ilişkin bir başka sevgili meslektaşım Av. Yiğit Akalın da bu hususa ilişkin bir takım diyaloğlara tanıklık ettiğini beyan etmiştir. Müvekkil E.AYSEVER bu konuyu ilişkin olarak da böyle bir diyaloğun geçmediğini kamuoyuna duyurmamı talep etmiştir. BİLGİNİZE…”

ERSÖZ’DEN AYSEVER’İN AVUKATININ AÇIKLAMASINA YANIT

Enver Aysever’in avukatının Aysever’in talebi üzerine yaptığı açıklamaya Avukat Hüseyin Ersöz’den yanıt geldi.

Avukat Hüseyin Ersöz, Enser Aysever ile yaptığı görüşmede konuşulanları bir kez daha aktararak konuyu Aysever tahliye edildikten sonra yüz yüze konuşacağının altını çizdi:

“Haksız şekilde tutuklu olduğunu düşündüğüm Enver Aysever’in bu açıklamasına saygı duyuyor, mesleki nezaketi ön planda tutan değerli meslektaşıma teşekkür ediyorum.

Cezaevinde olan bir gazeteciyle aramızda geçen bir görüşmeye dair yalanlama/düzeltme yapmayı zul görürüm. Enver Aysever özgürlüğüne kavuştuğunda kendisiyle dost meclisinde konuşuruz.

Bu sebeple, dünkü X paylaşımımdaki paragrafı tekrar etmekle yetineceğim:

“… 2014’den bu yana mesleki faaliyet için gittiğim Marmara Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan kişilerin yan yana gelmemesi için özel bir ihtimam gösterilir. Bu konuya açıklık getirmesi gereken kurumun Adalet Bakanlığı olduğunu da ifade etmek gerekiyor. Zira böyle bir olayın yaşandığı iddiası, kurum içi işleyişe dair zafiyeti de gündeme getirmesi yönüyle önem taşır ki benim gözlemim hiçbir ceza infaz personeli iki tutukluyu yan yana getirmek konusunda risk almaz”

dvkjdvnf

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar