Erdoğan: Değil 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Değil 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz kapsamında Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz kapsamında Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programı, Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlendi.

Erdoğan'ın programdaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararının kurtardığı o gecede kimin nerede durduğunu not ettik. FETÖ’cü hainleri tanıdığımız gibi hainlere arka çıkan mihrakları, destek veren odakları da hafızamıza silinmeyecek bir şekilde kaydettik. Millet canı pahasına darbeye direnirken hainlere alkış tutan o elleri, insanlar şehadete koşarken darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçan korkakları daha 15-16 yaşındaki gencecik çocuklar toprağa düşerken, bu çocukların katillerine kadeh kaldıran haysiyet fukaralarını unutmadık, unutmuyoruz. Değil üzerinden 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

"Bunlar pısırıktır"

Kardeşlerim, ben sizlere inanıyorum. Sizlerle birlikte biz yolda çok emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 Temmuz akşamı Atatürk Havalimanı’nda saat 23.15’te havalimanına gelen bay bay Kemal’in tankların arasından nasıl sıyrılıp gittiğini biliyorsunuz, değil mi? Tankların arasından FETÖ’cüler bay bay Kemal’i alıp nereye götürdüler? Aldılar Bakırköy Belediyesi’ne götürdüler. Ne dedi? ‘Benim Erdoğan’ın geleceğinden haberim olsaydı ben de beklerdim’. İnanalım mı? Ben de senin öyle gideceğini bilseydim uçağımı biraz daha geç indirmez erken indirir, seninle orada buluşurdum. Bunlar ürkektir, bunlar korkaktır, bunlar pısırıktır, bunlardan bir şey olmaz.

"Darbe değil, işgal girişimiydi"

Kardeşlerim, 15 Temmuz elbette öncelikle bize ve hükümetimize karşı yapıldı. Darbeci hainler canımıza kastedecek kadar gözlerini karartmışlardı. Kaldığımız yere gönderilen suikast timinden kıl payı kurtulduk. Benim korumalarım şehit oldu. Sıradan bir darbe teşebbüsü değil topyekun bir işgal girişimiydi.

"Ezanlarımızı susturmayacağız, bayrağımızı indirmeyeceğiz"

'Ezanlarımızı susturmayacağız, şanlı bayrağımızı indirmeyeceğiz' dedik. Bir gecede kadını erkeği, genci yaşlısıyla 253 vatan evladını şehit verdik ama yurdumuzu alçaklara uğratmadık. Mabetlerimizin üzerine namahrem eli değdirtmedik. FETÖ’cü alçaklara teslim olmadık. Çok açık söylüyorum: 15 Temmuz ruhunu anlamayanlar Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar'ı anlayamaz. 15 Temmuz ruhunu anlamayanlar milletimizin kodlarındaki istiklal aşkını anlayamazlar. 

Canıyla imtihan edilip imtihandan geçen milletimizin irfanını ölçmeye, 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe iftirası atan gafillerin kıratı yetmez. 15 Temmuz’un sulandırılmasına ne biz ne de milletimiz izin vermeyecektir. Türkiye var oldukça 15 Temmuz destanımız bir zafer şarkısı gibi dilden dile aktarılmaya devam edecektir."