Erdoğan, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'da

Erdoğan, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'da
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıcak para bulmak amacıyla yapacağı Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine ulaştı.Erdoğan, Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nda; Cidde...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıcak para bulmak amacıyla yapacağı Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine ulaştı.

Erdoğan, Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nda; Cidde Bölge Emiri Yardımcısı Bedir Bin Sultan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al-Suud, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin Yemen Büyükelçisi Mustafa Pulat ve İslam İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker tarafından karşılandı.


Daha sonra Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud, Erdoğan için resmî törenli bir karşılama düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 gün sürecek olan Körfez turuna çıktı. Erdoğan, ilk olarak Suudi Arabistan, ardından Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.

Erdoğan'a ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan eşlik edeceği öğrenildi.

İki isim ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erdoğan'ın turundan önce Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir dizi görüşme yapmıştı.