Erdoğan Macaristan yolcusu: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek

Erdoğan Macaristan yolcusu: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'a yapacağı ziyaret boyunca, Cumhurbaşkanlığı makamına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na yazılan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'a yapacağı ziyaret boyunca, Cumhurbaşkanlığı makamına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na yazılan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tezkerede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 20 Ağustos tarihinde Macaristan’a yapacağı ziyaretten dönüş süresine kadar Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet edeceği bildirildi.

Erdoğan, Macaristan'a gidiyor: Hedef stratejik ortaklığı perçinlemek

Erdoğan'ın 20 Ağustos'ta Macaristan'a ziyaret gerçekleştirmesi ve başkent Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan'ın Milli Günü'nde Budapeşte'ye yapacağı ziyarette bu yıl "Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık" seviyesine çıkarılarak yeni bir boyuta taşınan ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi ve kritik bölgesel gelişmelerin her alanda ele alınması öngörülüyor.

Erdoğan'ın, ayrıca Macaristan Milli Günü dolayısıyla düzenlenecek kutlama törenine de katılması öngörülüyor.

Türkiye ve Macaristan başta NATO, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) olmak üzere uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesinde yakın işbirliği