Erdoğan: Oy verme işlemi sona erdi, şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti

Erdoğan: Oy verme işlemi sona erdi, şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti
49 ilde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayım işlemlerine geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden oy verme işleminin sone erdiğini duyurarak ''Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti'' dedi.Türkiye,...
49 ilde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayım işlemlerine geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden oy verme işleminin sone erdiğini duyurarak ''Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti'' dedi.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gitti.

Doğudaki 32 ilde oy verme işlemleri 7.00-16.00 arasında gerçekleşirken, diğer illerde ise bu zaman aralığı 08.00-17.00 oldu.

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanının yanı sıra, 50 bin 336 muhtar, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri de seçilecek.

Siyasi parti liderleri ve adaylar da oylarını kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Turgut Altınok, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de oyunu kullananlar arasında…

Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. YSK tarafından alınan karara göre; bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında gerçekleşti. Batı illerinde ise 08.00 itibariyle başlayan oy verme süreci 17.00 itibariyle sona erdi.

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden oy verme işleminin sone erdiğini duyurarak ''Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

''Kıymetli yol ve dava arkadaşlarım…

Saat 17.00 itibarıyla tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi.

Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti.

Son oy sayılana ve sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimden görevli oldukları sandıkların başından ayrılmamasını, milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkmasını önemle rica ediyorum…''