Erdoğan: "Son 2,5 ayda yakalanan 25 bin kaçak göçmen sınır dışı edildi"

Erdoğan: "Son 2,5 ayda yakalanan 25 bin kaçak göçmen sınır dışı edildi"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Kaçak göçmen sorununa değinen Erdoğan, "İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri içeride ve...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Kaçak göçmen sorununa değinen Erdoğan, "İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri içeride ve sınır hattında artırdık" dedi.

Erdoğan göçmenlerle ilgili, "İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri içeride ve sınır hattında artırdık. Yılbaşından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engelledik. Kaçak olarak ülkemizde bulunan veya suça bulaşanları da süratle tespit ediyor ve sınır dışı ediyoruz. Bu kapsamda son 2,5 ayda yakalanan 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son 1 ayda İstanbul'da 21 bin düzensiz göçmenin sınır dışı işleminin gerçekleştirildiğini söylemişti.