Erdoğan'dan öldürülen Fatma Öğretmen için başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çekmeköy'de öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıda öldürülen Biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik için başsağlığı mesajı yayımladı.
GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıda öldürülen öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye paylaşımında bulundu.
Erdoğan, taziye mesajında şunları kaydetti:
"Dün İstanbul Çekmeköy'deki bir lisede uğradığı saldırıda vefat eden Fatma Nur Çelik öğretmenimize Rabb'imden rahmet diliyorum.
Merhum öğretmenimizin ailesi ve yakınlarına sabır, büyük bir fedakârlıkla ülkemize hizmet eden eğitim camiamıza başsağlığı temenni ediyorum.
Elleri öpülesi öğretmenlerimize yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz.
Bırakın şiddeti, Hazreti Ali Efendimizin "bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" buyurduğu öğretmene yönelik saygısızlık bile inancımızda ve kültürümüzde asla kabul edilemez bir davranıştır.
Başsavcılığımız adli, Bakanlığımız idari soruşturmayı başlatmıştır.
Milletçe hepimizi hüzne boğan bu olayın üzerine kararlılıkla gidilecek, failin hak ettiği cezayı alması için gereken mutlaka yapılacaktır.
Saldırıda yaralanan öğretmenimize ve öğrencimize de yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum.
Rabb'im, Fatma Nur öğretmenimizin mekânını cennet eylesin."
Kaynak:Haber Merkezi