Ersoy soruşturmasında ve MASAK'ın Epözdemir raporunda adı çıkmıştı: Serkan Toper'den Bahçeli'ye ziyaret
Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da tutuklandığı uyuşturucu soruşturmasındaki gizli tanık beyanlarında adı geçen avukat Serkan Toper, oğlu ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.
Toper, ziyareti ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Mehmet Akif Ersoy’un “partilerine” katılan isimler arasında yer aldığı iddia edilen Toper, “Bu gizli tanık beyanında, Mehmet Akif ile parasal ilişkilerim olduğu ve parasını değerlendirdiğim iddialarına dair; Mehmet Akif ile bırakın ticareti ya da işi, bir delikli kuruş para alışverişim dahi olmamıştır” açıklamasında bulunmuştu.
Serkan Toper'in adı tutuklu Rezan Epözdemir’le ilgili MASAK raporunda da geçti.
Çakarlı araç alımı, nereye gittiği belli olmayan milyonlar...
Rapora göre; yaklaşık 25 milyon TL değerindeki ve savcı Cengiz Çallı tarafından çakar tahsis edilen 2024 model Maybach araç, 23 milyon 50 bin TL bedelle Rezan Epözdemir’in şoförü adına satın alındı.
Araç bir gün sonra, Türkiye’nin tanınmış avukatlarından birine bedelsiz devredildi. Söz konusu avukat aracı iki ay kullandıktan sonra, 250 bin TL bedelle yeniden Rezan Epözdemir’e sattı. MASAK, bu işlem sonucunda 22 milyon 850 bin TL’lik bir paranın nereye aktarıldığı ise tespit edilemediğini belirtti.
Sabah’tan Dilek Güngör, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda MASAK raporunda Rezan Epözdemir’in önce şoförü adına satın alınan bir gün sonra farklı bir kişiye satılan ve 4 ay sonra Epözdemir adına tescil ettirilen araçla ilgili belgeyi paylaşarak “Bu alışverişte Serkan Toper’in ne işi var!” ifadelerini kullanmıştı.
Belgede Epözdemir’in şoförü adına satın alındıktan bir gün sonra aracın satıldığı kişinin avukat Serkan Toper olduğu görülüyor. Güngör yaptığı paylaşımda “Bu alışveriş ‘çakar’ için mi? Denilen o ki, Serkan Toper’in koruma kararından dolayı çakarlarından biri bu hamleyle Rezan Epözdemir’e geçti. Doğruysa devletin verdiği koruma kararı hakkıyla tanınan ‘çakar’lar böyle elden ele geçebiliyor mu?” diye sordu.
Kaynak:Haber Merkezi