Erzincan'daki maden faciasında 6 kişi hakkında tutuklama talebi

Erzincan'daki maden faciasında 6 kişi hakkında tutuklama talebi
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası soruşturmasında gözaltına alınanlardan 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madenciliğe ait Çöpler Altın Madeni'nde dokuz...
Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası soruşturmasında gözaltına alınanlardan 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madenciliğe ait Çöpler Altın Madeni'nde dokuz işçinin çöken siyanür dağının altında kalan dokuz işçi için arama kurtarma çalışması 4. günde de sürerken faciayle ilgili gözaltına alınanların işlemleri tamamlandı.

Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J. R.G ile A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından İliç Adliyesi'ne götürüldü.

Altı kişi tutuklandı

Mahkemeye sevk edilenlerden altı kişi tutuklanma talebiyle sevk edildi. İki kişi ise adli kontrol uygulaması kararı ile serbest bırakıldı.

DHA'nın aktardığı habere göre, Erzincan Baro Başkanı Avukat Adem Aktürk bilirkişi raporunun çıktığını söyledi. Aktürk, rapora göre şüphelilerden 5’inin asli, 2’sinin tali ve 1’inin ise kusursuz olduğunu söyledi.

"Daha önce tahliye edildikleri doğru"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bölgede yaptığı yeni açıklamada, "Buranın heyelandan önce tahliye edildiği, işçilerin sonradan kontrol amaçlı döndükleri sırada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru" dedi.

Bayraktar, çalışmanın geldiği noktayla ilgili de şunları söyledi:

"Yeni bir faza geçiyoruz, özellikle burada bahsettiğimiz bu toprak yığınını kaldırmayla alakalı plan aşamasına geçmiş durumdayız. Elbette bu belki aylarca sürecek bir hadise ama biz bugün bunun planlanmasını, nerede emniyetli bir şekilde tekrar depolayacağımızla alakalı çalışmamıza başlamış durumdayız. Muhtemelen bugün öğleden sonra yapacağımız toplantıda bunun yol haritasını çıkarmış olacağız.

"Üç işçi manganez ocağında olabilir"

Buranın heyelandan önce tahliye edildiği, işçilerin sonradan kontrol amaçlı döndükleri sırada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru. İşçilerin yerinin tam tespit edildiği gibi bir algı olmasın. Alanımızı daraltmış durumdayız. 3 kardeşimizin manganez madenin olduğu tarafta olduğunu düşünüyoruz, o bölgelere yoğunlaşacağız."