Eski CHP’li vekil İhsan Özkes: ‘Paramı alan şirket temel dahi atmadı, bugün davayı kaybettim’

Evlerini satıp inşaat şirketine yarım milyondan fazla ödediğini belirten eski vekil İhsan Özkes mağdur olduğunu söyleyip sava açmıştı. Özkes bugün davanın sonuçlandığını ve kaybettiğini ifade etti.

Eski CHP’li vekil İhsan Özkes: ‘Paramı alan şirket temel dahi atmadı, bugün davayı kaybettim’

GAZETE PENCERE- CHP’den bir dönem milletvekili olan İhsan Özkes, Fikirtepe kentsel dönüşüm alanındaki Brooklyn Dream (Brooklyn Rüyası) Projesi yüzünden mağdur duruma düştüğü açıklamıştı.

‘Kurtlar Vadisi’ ve ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ gibi dizilerin yapımcılığını yapan Pana Film ile Pana Yapı’nın eski patronu Raci Şaşmaz’ın mağdur ettiği 2000 kişiden birinin 2015 yılında CHP’den milletvekilliği sona eren İhsan Özkes olduğu ortaya çıkmıştı.

2015 yılında Özkes, oyuncu Necati Şaşmaz’ın ağabeyi Raci Şaşmaz’a ait Pana Yapı’nın Brooklyn Dream Projesi’nden etkilenerek buradan 3+1 daire satın almak için el sıkıştı. Daha sonra projeden oğlu için 1+1 daire için anlaşma yapan Özkes, son olarak Üsküdar’da bulunan, diğer oğlunun oturduğu evi 2+1’lik bir daire ile takas etti.

Şirketin vaadine göre 2018 yılında daireler teslim edilecekti. Süreç boyunca Pana Yapı’ya ödeme yapmak için Ankara Mamak’taki üç dairesini satan Özkes, Pana Yapım’a 566 bin TL ödedi.

Özkes, inşaatın başlamasını beklerken Pana Yapı, mali açıdan zor günler yaşamaya başladı. Şirket, takasla devraldığı, Özkes’in oğlunun oturduğu Üsküdar’daki daireyi ipotek ederek, bankadan kredi çekti.

Finansal sıkıntıyı atlatamayan Pana Yapı, Fikirtepe’de 1000’i aşkın konutun bulunduğu Brooklyn Dream ve Brooklyn Life projelerini yarım bıraktı.

200 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek ve 650 adet konut ile 34 adet ticari ünitenin yer aldığı Brooklyn Dream Projesi’nde inşaatın sadece yüzde 12’si bitirildi. Kredi için ödeme yapılmayan banka, şirkete haciz işlemi başlattı. Şu an, Özkes’in oğlunun oturduğu Üsküdar’daki daireye 404 bin TL kıymet biçildi.

2015 yılında 5 evi bulunan İhsan Özkes, süreçte üç dairesini sattı, bir dairesine haciz konuldu.

İhsan Özkes davanın sonuçlandığını belirterek bugün sosyal medyada bir mesaj yayınladı.

“Fikirtepe’de daire almak için 3 dairemi sattım ve 1Dolar, 3TL iken 566000TL ödedim” diyen Özkes’in mesajı şöyle:

“Paramı alan Şirket temel dahi atmadı

Şirket yetkilileri nitelikli dolandırıcılıktan yargılandı BERAAT etti

Arsaya ÇŞB bina yaptı ve bana HAK tanımadı

Bakanlığı dava ettim

Bugün davayı kaybettim”

iii

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar