Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Gültekin’den Halil Konakçı tepkisi: İşte böyle bir tiyatronun içindeyiz
Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ruşen Gültekin, imam Halil Konakçı’nın “Şeyh Said İslam yıkıldığı için ayaklandı” sözlerine tepki gösterdi. Gültekin “İşte böyle bir tiyatronun içindeyiz” diyerek olan biteni anlattı.
GAZETE PENCERE- Hatay’ı Arap yurdu ilan eden, Fransız işgalini savunan, sık sık Atatürk ve Cumhuriyet’i hedef alan imam Halil Konakçı, “Şeyh Said İslam yıkıldığı için ayaklandı” açıklaması yaptı.
Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ruşen Gültekin, imam Halil Konakçı’nın “Şeyh Said İslam yıkıldığı için ayaklandı” sözlerine tepki gösterdi. Gültekin “İşte böyle bir tiyatronun içindeyiz” diyerek olan biteni anlattı.
Avukat Dr. Mehmet Ruşen Gültekin’in açıklaması şöyle:
“Bu beyefendi devlet memuru. Bunun tam tersi bir yorumu bir başka devlet memuru yapsa halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten tutuklanacağı kesin olmakla birlikte memuriyetten ihraç edileceğini hepimiz biliyoruz.
Peki amaç ne? Amaç cumhuriyet karşıtlarını, karşı devrimcileri konsolide etmek. İktidara oy vermesini sağlamak. Yoksa kendisi de biliyor dediklerinin yalan dolan olduğunu.
İşte böyle bir tiyatronun içindeyiz.”
Bu beyefendi devlet memuru. Bunun tam tersi bir yorumu bir başka devlet memuru yapsa halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten tutuklanacağı kesin olmakla birlikte memuriyetten ihraç edileceğini hepimiz biliyoruz.
— Av. Dr. Mehmet Ruşen Gültekin (@mruseng) February 7, 2026
Peki amaç ne? Amaç cumhuriyet karşıtlarını, karşı devrimcileri… https://t.co/fRRR46xvXt
Kaynak:Haber Merkezi