Eskişehir’in tarihi değişimi: İlk kadın başkanı Ayşe Ünlüce oldu

Eskişehir’in tarihi değişimi: İlk kadın başkanı Ayşe Ünlüce oldu
Eskişehir'de uzun yıllardır belediye başkanlığı görevini yürüten ve yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in ardından, Ayşe Ünlüce yaklaşık %51 oy oranıyla kent tarihinde ilk kadın belediye başkanı seçildi.Yılmaz...
Eskişehir'de uzun yıllardır belediye başkanlığı görevini yürüten ve yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in ardından, Ayşe Ünlüce yaklaşık %51 oy oranıyla kent tarihinde ilk kadın belediye başkanı seçildi.

Yılmaz Büyükerşen, 1999, 2004, 2009, 2014 ve 2019 seçimlerinde zaferle çıkarak üst üste 25 yıl Eskişehir'de belediye başkanlığı yapmıştı. 31 Mart 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Büyükerşen'in yerine, seçim sürecine kadar belediyenin genel sekreterlik görevini yapan Ayşe Ünlüce CHP yönetimi tarafından aday gösterildi. Bu şekilde Büyükerşen dönemi resmen sona erdi. Ünlüce, oyunu Melahat Ünügür İlkokulu'nda kullanarak, kendisine oy vermenin heyecanını yaşadı ve seçim sonuçlarını takip etmek üzere seçim koordinasyon merkezine geçti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre yaklaşık 275 bin 496 oy alarak %51 oy oranına ulaşan Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. En yakın rakibi AK Parti'li Nebi Hatipoğlu'na 71 bin oy fark atan Ünlüce, bu zaferle birlikte kentin ilk kadın belediye başkanı unvanını elde etti. Ünlüce, seçim zaferini partililere ve Eskişehir halkına duyururken, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde CHP'li adayların da zafer kazandığı bilgisini paylaştı.

Yılmaz Büyükerşen'in artık yeni bir görev üstleneceği, CHP'nin belediyeler için oluşturduğu yeni kurulun genel koordinatörlüğünü yaparak tecrübelerini başkanlarla paylaşacağı da gelen bilgiler arasında. Ayşe Ünlüce'nin seçim zaferi, Eskişehir'de tarihi bir değişimin habercisi oldu.