Fatih Altaylı'dan Murat Kurum eleştirisi: Bize gelse daha beteri olmazdı

Fatih Altaylı'dan Murat Kurum eleştirisi: Bize gelse daha beteri olmazdı
Fatih Altaylı, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir Özel programına katılan İBB adayı Murat Kurum'un ehliyetsiz araç kullandığı itirafına yönelik eleştirilerde bulundu.İstanbul Eyüpsultan'da kullandığı...
Fatih Altaylı, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir Özel programına katılan İBB adayı Murat Kurum'un ehliyetsiz araç kullandığı itirafına yönelik eleştirilerde bulundu.

İstanbul Eyüpsultan'da kullandığı lüks cipin çarpması sonucu Oğuz Murat Acı'nın ölümüne yol açtıktan sonra annesi yazar Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırıldığı tespit edilen 17 yaşındaki T.C.'ye ilişkin haberler gündemdeki yerini korurken AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum 17 yaşında ehliyetsiz araba kullandığını söylemişti.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu Nedir Ne Değildir Özel’in konuğu oldu. Kurum, Ersoy’un “Küçükken hiç yaramazlık yaptınız mı?” sorusuna karşılık "Bir kere şey aldım. yaramazlık dersek eğer ehliyet almamıştım ama araba kullanmayı biliyordum" demişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalındaki programında, Murat Kurum'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Programın, Murat Kurum'u kamuoyuna sempatik göstermek için kurgulandığını ancak buna rağmen Murat Kurum'un bu durumu değerlendiremediğini ifade eden Altaylı, "Bize gelse daha beteri olmaz emin olun" diye konuştu.

Altaylı'nın sözleri şu şekilde:

"Daha vahimi şu, o programa sempati toplamak için çıkmış. Mehmet Akif Ersoy, programın formatına aykırı olduğu gerekçesiyle siyasi soru sorulmasına izin vermiyor. Yaramazlık yapar mıydınız diye soruyor Kurum'un donuk halini açmak için aslında "kıyak" yapıyor, korumaya çalışıyor. Yaramazlık yapar mıydınız diyor, "Ağaca çıkardım, duvardan atlardım falan değil ehliyetsiz araba kullanırdım" diyor. 1 hafta önce Türkiye çalkalanmış ehliyetsiz bir çocuğun yaptığı kazadan ötürü.

Sempatik gösterilmeye çalışılıyor program buna göre kurgulanmış ama buna rağmen bunu değerlendiremiyor. Biz Murat Kurum'u defalarca davet ettik ve bize gelmiyor ya... Bize gelse daha beteri olmaz emin olun" 

"Murat Kurum'un kendinden korkmasına gerek var"

Murat Kurum'un gaf üstüne gaf yaptığını, adeta seçimleri kaybetmek için uğraştığını ifade eden Altaylı şu sözleri kaydetti:

"Murat Kurum'un benim programıma katılmaktan korkmasına gerek yok. Kendi katıldığı her programdan korkmasına gerek var, kendinden korkmasına gerek var .Bu kadar mı gaf üstüne gaf olur. Gaftan da öte bir şey bu. Sanki birisi ona demiş ki 'Muratçım öyle bir şey yap ki seçilme ihtimalin zinhar olmasın' deseler bir aday ancak bunları yapar. Sanki onun görev tanımında İstanbul'da aday ol ama sakın seçilme denmiş gibi bir durum var ortada. Böyle bir aday göstermek için AKP'nin ciddi biçimde şaşkınlık içinde olması lazım. Siyasi tarafı yok, lafazanlığı yok, laf ebeliği, pratikliği, sempatikliği hiçbiri yok. Buna rağmen yüzde 30'un üstünde oy alacağı görülüyor. Bu da tabii çok mucizevi. Murat Kurum resmen bas bas bağırıyor 'Bana oy vermeyin, İstanbul'u yönetemem diye' sonra da hala yüzde 35-40 oy alıyor, Ekrem İmamoğlu'na rakip olabiliyor. Bu da çok acayip"