Fikri Sağlar, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi anlattı

Fikri Sağlar, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi anlattı
Eski CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü belirterek sürece dair açıklama yaptı. Sağlar, 3 Nisan’da İnce...

Eski CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü belirterek sürece dair açıklama yaptı. Sağlar, 3 Nisan’da İnce ile uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini, İnce’nin ise adaylıktan çekilmesinin mümkün olmayacağını söylediğini belirtti. 

“KILIÇDAROĞLU’NUN OLURUYLA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİM”

Fikri Sağlar’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Önümüzdeki seçimin ülkemizi çöküşe götüren baskıcı ve yasakçı tek adam rejiminden kurtulmak ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için hayati öneme sahip olduğu, değişim isteyen tüm yurttaşların ve toplumsal muhalefetin bilincindedir. Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için, Sn. Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim."

“UZLAŞI ÇIKMADI”

"Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sn. Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sn. Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim."

TIKLAYIN - CHP: Muharrem İnce ile iki kez görüşüldü, önerilerimize uygun yanıt alınamadı

İNCE’DEN YANIT GELDİ

İnce, Fikri Sağlar ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın açıklamalarının ardından Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

"Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik."