Fiyat etiketine uymayan kafe zincirine 834 bin TL'lik ceza!

Fiyat etiketine uymayan kafe zincirine 834 bin TL'lik ceza!
Ticaret Bakanlığı lokanta, kafe gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerine yönelik etiket denetimini sürdürüyor. Bu denetimler kapsamında bir kafe zincirine, etiket fiyat listesi kurallarına uymadığı için 834 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı lokanta, kafe, gibi yiyecek içecek hizmeti sunan işyerlerine fiyat etiketleriyle ilgili getirdiği yükümlülüklere uymayanlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Lokanta, kafe, gibi yiyecek içecek hizmeti sunan işyerlerine uygulanan fiyat listesi denetimleri kapsamında bir kafe zincirine 834 bin lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada mart ayında İstanbul Ticaret İl Müdürlüğünün bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yapıldığı belirtilirken, “Yapılan denetimde fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmadığı ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen, servis ücreti alındığı tespit edilerek 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulanmıştır” denildi.