Gözler Ankara'da: Silah bırakma çağrısının yıldönümünde Öcalan yeni mesaj yayımlayacak
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte kongre toplayıp kendini feshetme ve silah bırakma çağrısı yapmasının birinci yılında Öcalan'dan yeni açıklama bekleniyor.
GAZETE PENCERE - Bugün, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte kongre toplayıp kendini feshetme ve silah bırakma çağrısı yapmasının birinci yılı.
27 Şubat 2025 yılında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısına destek veren Abdullah Öcalan PKK'yi feshettiğini duyurmuştu.
Bu açıklamanın üstünden tam birr yıl geçti. Meclis'te oluşturulan komisyon önerge niteliğindeki raporunu da çıkardı. Gözler yeni yapıalcak yasal düzenlemeye çevrilmişken PKK Türkiye topraklarında ve Kandil'de askeri varlığını sonlandırıyor.
DEM Parti, Öcalan'ın, bu tarihi açıklamasının yıldönümünde, yeni bir mesaj yayımlayacağını duyurdu.
Partiden yapılan açıklamada, "Kürt sorununun demokratik çözümünde gelinen aşamaya ve sürecin geleceğine yönelik değerlendirmelerimizi, ayrıca Öcalan'ın sürece dair yeni mesajını basın ve kamuoyuyla paylaşacağız" ifadeleri kullanıldı.
Abdullah Öcalan'ın mesajı saat 11.00'de Ankara Maltepe'deki Yılmaz Güney sahnesinde okunacak.
ÖCALAN NE DEMİŞTİ?
İmralı Cezaevi'nde bulunan Öcalan, bir yıl önce 27 Şubat 2025'te yaptığı açıklamada, "Barış ve Demokratik Toplum" çağrısı yapmıştı.
Öcalan, "Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir" demişti.
Bu çağrı, Ekim 2024'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde başlatılan ve iktidar tarafından "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan süreçte, siyasi açıdan kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirilmişti.
Kaynak:Haber Merkezi