Hastalardan habersiz erken doğum yaptırdığı iddia edilmişti: Doktor gözaltına alındı

Hastalardan habersiz erken doğum yaptırdığı iddia edilmişti: Doktor gözaltına alındı
İstanbul Sancaktepe'de özel bir hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. P.Ç. hakkında başlatılan soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı.

İstanbul Sancaktepe'de özel bir hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. P.Ç. hakkında başlatılan soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Hastalardan habersiz ve onaysız bir şekilde vajinal yoldan ilaç vererek erken doğuma neden olduğu iddia edilen Dr. P.Ç., gözaltına alındı.

İddialar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan ihbarlarla başladı. İhbarlarda, hastanede "Cytotec" isimli ilacın vajinal yoldan uygulanarak erken doğumlara yol açtığı öne sürüldü.

İddialar üzerine 3-16 Eylül tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri hastanede olağanüstü incelemeler yaptı.

Hastanede gerçekleşen yaklaşık 8.000 doğumun, olması gerekenden 2 ila 8 hafta daha erken olduğu iddia edildi.

Kamu sağlığı ve hasta güvenliğini korumak amacıyla, hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum branşındaki hasta kabulü 19 Eylül itibarıyla durduruldu. Poliklinik, servis ve doğumhane hizmetleri askıya alındı.

Denetimler sonucunda hem adli hem de idari soruşturma başlatılırken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturma kapsamında iddiaların odağındaki Dr. P.Ç. gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar