Hikmet Çetin görüşmeyi anlattı: Bahçeli'ye hukuk dışına çıkıldığını söyledim
Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hukuk dışına çıktığı ve mevcut durumun siyasi bir boyut kazandığı konusundaki duyarlılığını Bahçeli ile paylaştığını doğruladı. Çetin, bu konuda Bahçeli'den bir duruş sergilemesini istediğini belirtti.
Ziyaretin ardından ortaya atılan ve Çetin'in Bahçeli'den CHP Genel Başkanlığı'na atanmasını istediği yönündeki iddiaları reddeden Çetin, bu tür söylemleri "kurgu" olarak nitelendirdi. Daha önce de ifade ettiği gibi, partisine "kayyım sokmamak için kapıda duracağını" yineleyen Çetin, bu duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
Sözcü'den İpek Özbey'in yazısına göre; Hikmet Çetin, Bahçeli'nin ziyaretteki tepkisini ise "Ben zaten bu işi bir an evvel bitirin diyorum. Feti Yıldız ilgileniyor" şeklinde aktardı. Bu konuşmanın ardından MHP'nin hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Feti Yıldız'ın kendisini arayarak Ankara'ya geldiğinde görüşme talebinde bulunduğunu da ekledi. Çetin'in, Yıldız ile de bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.
Bu görüşmeler, CHP'nin İstanbul İl Yönetimi'ne kayyım atanması ve yaklaşan kurultay iptali davası gibi partinin gündemindeki sıcak gelişmelerle birlikte farklı yorumlara neden olmuştu. Özellikle CHP'de "mutlak butlan" kararı çıkması durumunda Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil, Hikmet Çetin'in atanmasını istediği iddiaları, ziyareti daha da dikkat çekici hale getirmişti. Ancak Çetin, bu iddiaları kesin bir dille reddederek, hukuki ve siyasi mücadelesini sürdüreceğini belirtti.
Kaynak:Haber Merkezi