Hikmet Çetin'den bir ziyaret daha: Bu kez Murat Kurum'un yanına gitti
Eski CHP Genel Başkanı, Dışişleri Bakanı ve TBMM Başkanı Hikmet Çetin, son günlerde yaptığı sürpriz ziyaretlere bir yenisini ekledi. Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Çetin, bugün de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.
Bakan Kurum, ziyareti X (Twitter) hesabından, "TBMM eski Başkanı ve CHP eski Genel Başkanı Sayın Hikmet Çetin'i Bakanlığımızda ağırladık" ifadeleriyle duyurdu.
Neler oldu?
Dün MHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren Devlet Bahçeli görüşmesinin ardından Ece Üner'e konuşan Çetin, görüşmenin tamamen bir nezaket ziyareti olduğunu belirtti. CHP İstanbul İl yönetimine kayyım atanması kararının görüşme sırasında gündeme gelmediğini söyleyen Çetin, MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş ile bir anısını paylaştığını aktardı.
Çetin, Türkeş'in kendisine, "Eğer daha önce CHP ile MHP koalisyonu olsaydı Türkiye'de anarşi biterdi" dediğini ve kendisinin de bu görüşe katıldığını belirtti. Ayrıca, "Yaptığı barış sürecine teşekkür ettim" diyerek Bahçeli'nin İmralı Süreci'ndeki rolüne de değindi.
Çetin, MHP ile CHP koalisyonunun çok başarılı olabileceğine inandığını da sözlerine ekledi.
Kaynak:Haber Merkezi