İddia: Gökçek'i aklayan bilirkişi Ankara'daki operasyon için rapor yazmış!

İddia: Gökçek'i aklayan bilirkişi Ankara'daki operasyon için rapor yazmış!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen konser soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunun arkasındaki ismin, daha önce eski başkan Melih Gökçek hakkında yapılan başvurularda şüpheliler lehine

ABB'ye yönelik operasyona gerekçe gösterilen bilirkişi raporunda, bir muhasebe bilim uzmanı, ihale mevzuatı uzmanı ve bir Sayıştay denetçisinin imzası bulunuyor. HalkTV'nin haberine göre, raporda imzası olan muhasebe uzmanının, daha önce ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, Gökçek dönemine ilişkin yaptığı yolsuzluk şikayetlerinde şüpheliler lehine raporlar hazırladığı belirlendi. Bu raporlar, söz konusu dosyalarda takipsizlik kararı verilmesine neden olmuştu.

Böylece, aynı bilirkişinin, farklı konularda olmakla birlikte Melih Gökçek ve önceki yöneticiler lehine rapor hazırlarken, CHP döneminde ise yöneticiler aleyhine raporlara imza attığı tespit edildi. Benzer bir durumun, aynı bilirkişilerin farklı bir dosyada da ABB aleyhine görevlendirilmesiyle yaşandığı belirtildi.

Haberde, İstanbul'da CHP'li belediyelere yönelik operasyonlarda da sürekli olarak aynı bilirkişilerin görevlendirildiği ve CHP'liler aleyhine raporlar hazırlandığı hatırlatıldı. Bu durumu kamuoyuna duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve gazeteciler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mansur Yavaş da "Aynı Bilirkişi" Sorununa Dikkat Çekmişti

ABB Başkanı Mansur Yavaş da daha önce yaptığı bir açıklamada, belediyenin yaptığı şikayetlerle ilgili dosyaların hep aynı kişiler tarafından incelendiğini ve bu durumun ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirtmişti. Yavaş, "Yakın zamanda bir basın toplantısıyla açıklayacağımız üzere, yaptığımız şikayetlerle ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarının hep aynı kişiler tarafından yazıldığı, bu kişilerin hazırladığı raporlarla kapatılan dosyalar ve bu dosyalardaki şüphelilerin siyasi kimlikleri kamuoyu ile paylaşılacaktır" demişti. Yavaş, Gökçek'in imzasının bulunduğu bir dosyada "imzası yok" denilerek takipsizlik kararı verildiğini örnek göstermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar