İddia: Kokain gemisi için Honduras’ta şirket kurdular
İsmail Saymaz, Kanarya Adaları açıklarında 10 ton kokain ele geçirilen “United S” gemisine ilişkin soruşturmada adı geçen Çetin Gören'in savcılık ifadesini yazdı.
GAZETE PENCERE - Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Kanarya Adaları açıklarında "United S" adlı kargo gemisinde 10 ton kokain yakalanmasına ilişkin soruşturmada, "baron" olduğu ileri sürülen Çetin Gören'in adının geçtiğini, geminin sahibi görünen Honduras merkezli Copa Maritime Co. şirketinin kuruluşuna dair iddiaların da dosyada yer aldığını yazdı.
Saymaz, Gören'in adının 2020'de dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu" diye duyurduğu Bataklık Operasyonu'yla gündeme geldiğini, Gören'in bu dosyada iki yıl cezaevinde kaldığını ve 2024'te beraat ettiğini hatırlattı. Bu kez ise 7 Ocak'ta "United S"te ele geçirilen 10 ton kokainle ilişkilendirildiğini belirtti.
Saymaz, geminin sahibi görünen Honduras merkezli Copa Maritime Co. şirketinin kuruluşu için Gören'in, Bataklık dosyasında birlikte yargılandığı Mehmet Murat Buldanlıoğlu'na talimat verdiğinin kayda geçtiğini aktardı.
Saymaz'ın aktardığına göre Gören, savcılık ifadesinde şirket kurma talimatı verdiğini reddetti ve "‘Azra C' ve ‘United S' isimli gemilerle ilgim yoktur" dedi. Gören ayrıca "United S"te çalışan Mesut Yalçın'ı hiç görmediğini öne sürdü. Gemi arayışı, Tuzla'daki tersane ziyareti ve Abdurrahman Khalleefah Süleyman Madi ile yaşadığı anlaşmazlığa ilişkin anlatımlarını da paylaştı.
"PASAPORT BİLGİLERİYLE ŞİRKET KURDUM"
Saymaz, Buldanlıoğlu'nun sorgusunda e-maille aldığı bilgilerle İbrahim Yılmaz adına şirket kurduğunu söylediğini yazdı. Yılmaz'ın da sorgusunda pasaport numarasıyla şirket kurulduğunu belirttiği, "Ömrü hayatım boyunca bir kere yurt dışına çıktım" dediği aktarıldı.
Kaynak:Haber Merkezi