İmamoğlu’ndan Murat Kurum değerlendirmesi: Vasat buluyorum

İmamoğlu’ndan Murat Kurum değerlendirmesi: Vasat buluyorum
Cumhur İttifakı Murat Kurum’un adaylığını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben öyle rakip  istemiyorum. Keşke o vasat tavırları yapmasaydı. Vasat buluyorum”Gazete Pencere Haber Merkezi İBB Başkanı Ekrem...
Cumhur İttifakı Murat Kurum’un adaylığını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben öyle rakip  istemiyorum. Keşke o vasat tavırları yapmasaydı. Vasat buluyorum”

Gazete Pencere Haber Merkezi 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın "Demokrasi Meydanı" programında sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, “Allah herkese öyle rakip versin derim ama ayıp olacak. Ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke o vasat tavırları yapmasaydı. Vasat buluyorum” dedi.

Mehmet Şimşek’e çağrı yapan İBB Başkanı İmamoğlu, “İtibarını bir acemi adaya ezdirme; sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bir önde bir geride giden 14 ilçemiz var. Vatandaşımız çok derin analiz ediyor."

("Muhafazakar kadın seçmeniniz çok mu" sorusuna yanıt): 14 senedir siyasetin içindeyim. Çok farklı sahalar gördük Anadolu'da. Gördüğümüzün üstünde halk meydanı var. Aile toplantısı yapacağız desek herkes öyle gelir. Araştırmacılar ev kadınları daha çok oy veriyor diye söylüyor. Ciddi bir fark görünüyor. Biz bunu İstanbul'da yıktığımızı da düşünüyorum.

100 tane kreş açtık, 100 tane daha açacağız.

Melen açıklaması

Melen bir baraja dönüşecekti İstanbul'un günlük su ihtiyacını karşılayacaktı. Çok kötü mühendislikle beraber oradaki yatırım çöp oldu.

İstanbul İttifakı açıklaması

Bizim yönetim anlayışımızda, hizmet anlayışımızda, siyaset anlayışımızda da İstanbul İttifakı var. Bu partiler ötesi bir durum.

Erdoğan oy vermeyeni bal gibi cezalandırıyor. Ama başarıyor, başaramıyor onu bilemem. Kendisi Hatay’da depremzedelerin karşısında dedi.

İmamoğlu'nun ilk 5 yılı

İstanbul'un yoksullukla mücadelesinin tam da içine düştük. Seçim elimizden alındı, 700 terörist var dediler sandık başında. Bir tane mi gözaltı olmaz. Ben birine hırsız terörist diyeceğim sonra ben buna siyasi söylem diyeceğim böyle bir şey olabilir mi? Göreve geldiğimizin 6. ayında pandemi yaşadık. Kaybettiğimiz insan sayısını bile alamıyoruz TÜİK'ten. Pandemide dünyada en fazla yerel yönetimler desteklendi, bizde tam tersi. Bütün bu dönemde gelir düşüşü yaşandı.  Ekonomi kötü biz metro yapıyoruz.

Bütün projeleri revize ettik. Mahmutbey Esenyurt metrosunun parasını bulduk. Sıfır düzeyindeydi.

 

Murat Kurum değerlendirmesi

Allah herkese öyle rakip versin derim ama ayıp olacak. Ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke o vasat tavırları yapmasaydı. Vasat buluyorum.

(Murat Kurum’a neden acemi diyorsunuz sorusu) Benim İstanbul'da 35 yıllık hayatım var. Daha dün yine Metrobüs'ü Sultanbeyli'ye getireceğim demiş. Biz Sultanbeyli'ye metro götürdük zaten. İstanbul'u bilmiyor.

(Dursun Özbek ile görüşmesi) Görüşme güzel geçti. Ben spor insanıyım, tüm kulüplerle aram iyi. Yarın da Beşiktaş'ı ziyaret edeceğim. Kişiler gelir geçer. İstanbul'a 2036 Olimpiyat Oyunları'nı getireceğiz.

Rakibim 300 bin konut yapacağız, diyor. Nasıl yapacaksın? İkimiz toplam 18 bin konut yapmışız.

Kanal İstanbul sorusunu soruyor arkadaşlar ‘Bana sormayın, benim gündemimde yok’ diyor.

Kanal İstanbul’a Murat Kurum karar verebilir mi? Kim karar verebilir Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı desin ki ‘Evet Kurum haklı, biz gündemimizden Kanal’ı kaldırdık desin. Ben de Kurum’u alkışlayacağım

"Şimşek'e saygı duyuyorum"

(Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Murat Kurum ile fotoğraf vermesi hakkında) Bana randevu veren iki bakandan birisi Mehmet Şimşek'ti. Kendisine teşekkür ederim. Şimşek'e saygı duyuyorum. Yapsa

Yapmasaydın Şimşek. İtibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın. İyi bir ekonomistsin. Ülkede faydalı bir bürokrasi geçmişin var. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler verdin

"Devletin kira yardımının yanında yardım yapan bir tek biz varız"

İhtiyaç sahiplerine 20 bin sosyal konut yapacağız. Biz sosyal konut işini bu dönemde KİPTAŞ ile beraber yürüteceğiz.  60 bin konutta ise güçlendirme yapacağız. Türkiye'de devletin kira yardımının yanında yardım yapan bir tek biz varız.

Emekli maaşı ile geçinmek zorunda olan ve evini yapmak isteyen emeklilere 9 bin lira kira yardımı vereceğiz. Devlet 4 bin lira veriyor. Biz üstüne 9 bin lira daha vereceğiz. O evlerin yüzde 65’ini biz finanse edeceğiz.

"Vatandaş devleti yönetenlere haddini bildirecek"

(Seçimleri sizin kazanmanız ne manaya gelir sorusu) Bu seçim topluma soluk aldıracak. Bu seçim iktidara git işini yap diyecek. Git ekonomiyi düzelt diyecek. Emeklinin maaşını arttır diyecek. Vatandaşın yoksulluğuna çare bul diyecek. Ben sana 2023’te yetki verdim. Millet gücünün farkına varacak. Devleti yönetenlere haddini bildirecek.

Milletle birlikte kazanacağız. (Aklınızdan hiç kaybetme geçiyor mu?) Hiç geçmiyor. İçim çok ferah. Çok onurluyum. Neden biliyor musunuz, yaptığımız işleri anlatıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...