İmamoğlu’nun o videosu tekrar gündem oldu

İmamoğlu’nun o videosu tekrar gündem oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’daki bir çocuğun yırtık ayakkabılarını gördüğü ve duygularına hakim olamadığı o video sosyal medya yada tekrar gündem oldu.İstanbul Büyükşehir Belediye...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’daki bir çocuğun yırtık ayakkabılarını gördüğü ve duygularına hakim olamadığı o video sosyal medya yada tekrar gündem oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019’daki videosu tekrar gündeme geldi. İmamoğlu, Zeytinburnu'nda semt pazarını ziyareti sırasında yanına gelen bir çocukla sohbet etmişti.  İmamoğlu, çocuğun ayakkabılarının yırtık olması nedeniyle gözyaşlarına hakim olamamıştı.

İmamoğlu pazarda karşılaştığı bir çocukla bir süre sohbet etti. İmamoğlu'nun sorması üzerine küçük çocuk 6 kardeş olduklarını, anne babasının karton toplayarak geçimlerini sağladığını söyledi. İmamoğlu bu sırada çocuğun ayakkabılarının yırtık olduğunu fark etti. Küçük çocuğun abisini yanına çağıran İmamoğlu, kulağına fısıldayarak kardeşinin ayakkabılarının yırtık olduğunu belirtti. Çocuğun cebine para koyan İmamoğlu, parayı annelerine vermeleri yönünde tembihleyerek kardeşine ayakkabı almalarını söyledi.

İmamoğlu, pazarda gözlerinin dolmasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtlamıştı:

“Bir evladımızın özel bir durumu. Detaya girmek istemiyorum. Ben duyguları olan bir insanım. Duygulanıp ders çıkartıyorum. Bu derslerden topluma hizmet noktasında kendi yolumu çiziyorum. Dolayısıyla bir eksikliği gördüm. O eksikliği zihnimde nasıl kapatırım diye oluşturdum. Toplumu analiz etme gücü ancak toplumla bir arada olursanız olur. Ben hiçbir zaman toplumla arama mesafe koymayacağım. Koyduğum gün zaten siyaseti bırakırım. Zaten şu an en önemli sorun ülkeyi yöneten bir kısım insanın toplumdan uzaklaşması.”