İmralı heyetinden Adnan Menderes'in mezarına ziyaret
DEM Parti İmralı heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan'la yaptığı son görüşmeden yeni fotoğraf kareleri ortaya paylaşıldı.
Habertürk canlı yayınına katılan DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 3. İmralı ziyaretinde çekilen fotoğrafları paylaştı.
Önder, fotoğraflarda görülen anıtın Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edildikten sonra İmralı'da gömüldüğü mezarların olduğu bölgede bulunduğunu anlattı.

"Mezardaki nergislerden 3 demet yaptık"
Önder, fotoğrafları ve çekildiği yeri şöyle anlattı:
Burası İmralı adasının tepesi. Bu bir anıt. Arkasındaki mezar da rahmetli Menderes'in ilk defnedildiği mezar. Burayı ben ve Pervin Hanım ziyaret etmek istedik. Gittik. Duygusal bir andı. Buradan belki terör, terörist meselesine geçiş yapabiliriz. Ben böyle mezarda yatmak isterim. Mümkünse taşım da toprağa karışsın. Burada devlet yönetimine de sitem etmek isterim. Şimdi burada bir bahçıvanlık faaliyeti yok, kabirler çökmüş. Hüdainabet nergisler yetişmiş. Dedim ki bütün açıklığıyla 'üç buket yapalım birini sayın Erdoğan'a, birini sayın Bahçeli'ye birini de sayın eşbaşkanlarımıza götürelim' dedim. Aldım, sonra mezar çiçeği onun yarattığı çağrışımlar var. Yanlış anlaşılma olabilir. Pervin hanımla eş başkanlarımıza verdik diğerlerini bölüşüp evimize götürdük.
Doğallığını bozmadan, bir betona görmeden burada ihtimam gerekiyor. İslamiyette cenazeye ve kabrine rıfk ile yaklaşmak önemlidir.
Kaynak:Haber Merkezi