İstanbul Valisi, Taksim'deki Filistin eylemine ilişkin konuştu

İstanbul Valisi, Taksim'deki Filistin eylemine ilişkin konuştu
İstanbul Valisi Davut Gül dün Taksim’de Gazze için eylem yapanları beşinci kol faaliyeti yürütmekle suçladı.

İstanbul Valisi Davut Gül, son 6 ay içinde İstanbul'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen 947 etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Gül, bu etkinliklerin İstanbul'un çeşitli bölgelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, Galata Köprüsü gibi daha önce hiçbir gösteriye tahsis edilmemiş alanların dahi bu etkinliklere açıldığını vurguladı.

Genel güvenliği etkilemeyecek her türlü toplumsal olayda olduğu gibi Filistin konusunda da uygun olan tüm taleplerin karşılandığını ifade etti.

Vali Gül, marjinal grupların oluşturduğu farklı şer odaklarının, "iyi niyetli" vatandaşları kullanarak devletin ve milletin fedakarlıklarını yok sayarak beşinci kol faaliyeti yürütmekle suçladı.

Bu grupların gerçek amaçlarının kamu düzenini bozmak olduğunu belirtti. Katil aranıyorsa, İsrail'e ve kendisine destek veren dış güçlere bakılması gerektiğini vurguladı.

Gül'ün sosyal medya paylaşımında yer alan ifadeleri ise şöyle:

''İstanbul'da, Filistin’e destek, İsrail'i protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde hiç bir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır.

Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir.

Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız!

Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar…''