İstanbul'da kuvvetli yağış alarmı! 'Sel, fırtına, hortum...'

İstanbul'da kuvvetli yağış alarmı! 'Sel, fırtına, hortum...'
İstanbul'da uzun bir aradan sonra yağışlar tekrardan etkisini göstermeye başladı. Gece saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul Valiliği, yurttaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi.

Paylaşımda, yurttaşlara ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yoğun sağanak ve fırtına raporunu paylaştı.

Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'de gök gürültülü ve sağanak, ülkenin iç ve batı kesimlerinde fırtına, Batı Akdeniz'de kuvvetli yağışlar, Batı Karadeniz, Marmara, Batı Akdeniz ve Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini ifade etti.