Kılıçdaroğlu: Lozan’ı bayram ilan edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Lozan’ı bayram ilan edeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin tapu senedi” olarak nitelendirdiği Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı 24 Temmuz’un resmi bayram olarak kabul edilmesi için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin tapu senedi” olarak nitelendirdiği Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı 24 Temmuz’un resmi bayram olarak kabul edilmesi için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı Lozan mesajında, “Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan'ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır. Lozan, ülkemizin tapu senedidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Lozan Antlaşması’nın yıldönümü sebebiyle Bursa Nilüfer Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı’nın düzenlediği "Büyük Mübadil Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, ‘’Lozan’ı eleştiren var. Eleştirenler Türkiye’yi bilmiyorlar ve sevmiyorlar. Cumhuriyet’i sevmiyorlar, demokrasiyi sevmiyor onlar. Bir mücadelenin nasıl verildiğini bilmiyorlar” dedi.