Kılıçdaroğlu’ndan Canikli’ye: Malı götür, hırsızlığı yap, Saray arkanda

Kılıçdaroğlu’ndan Canikli’ye: Malı götür, hırsızlığı yap, Saray arkanda
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Boydak’a kayyum olarak atadığı bir yakınının yolsuzluk yaptığını söyledi.Partisinin TBMM’deki grup toplantısında Ertunç Laçiner...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Boydak’a kayyum olarak atadığı bir yakınının yolsuzluk yaptığını söyledi.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında Ertunç Laçiner adlı bu kişinin 20 milyon euro ile ortadan kaybolduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Buradan Canikli’ye sesleniyorum: Niye konuşmuyorsun sen? Bu adamı niye koruyorsun sen?” dedi ve ekledi:
“Bunu Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık, Binali Yıldırım’a soruyor, buna bugüne kadar yanıt verilmemiş. Meclis Başkanı da bunu duysun, Binali Yıldırım bu soruya cevap vermemişse TBMM’yi tanımıyor demektir. Fuat Oktay’a da soruyor, oradan da tık yok. Ya bunların hepsi bu yolsuzluğun ortağı, üzerine gidemiyorlar cesaretle. Üzerine gitselerdi cevap verirlerdi.”

HIRSIZLIK KANUNLA KORUNUYOR
Bunun ardından AK Parti’nin çıkardığı bir kanunla kayyumlara hukuki, idari, mali ve cezai koruma getirdiğine de ekleyen CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Malı götür, hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclis’e kabul ettirdiler. Geçmişte AK Parti’ye, MHP’ye oy verenlere sesleniyorum. Böyle bir kanunu hangi ülkede gördünüz, despot ülkeler dahil? Hırsızlık yapana ‘Hiçbir sorumluluğun olmayacaktır’ diye kendi meclisinden kanun geçiren bir ülke gösterin bana. Hırsızlığın yasayla korunduğunu ilk defa görüyorum Cumhuriyet tarihinde. Buradan milletime söz veriyorum, hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar bu kardeşiniz onların tamamına hesabını soracaktır.”