‘Kısıtlama’ tatmin etmedi, ‘çimento’ iddiaları Meclis’i karıştırdı: İsrail’le ticaretin nedeni araştırılsın önergesine ret!

‘Kısıtlama’ tatmin etmedi, ‘çimento’ iddiaları Meclis’i karıştırdı: İsrail’le ticaretin nedeni araştırılsın önergesine ret!
Ticaret Bakanlığı'nın 'Ticareti kısıtladık’ açıklamasına rağmen bir geminin İsrail’e çimento teslimi yapmak için yol aldığı iddiaları Meclis’i karıştırdı. İsrail ile ticaretin neden ve sonuçları araştırılsın önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

Gazeteci Metin Cihan’ın 1 Ocak’ta İsrail’le ticaretin devam ettiğini hatta ihracatçıların arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan ve AKP’li Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım gibi isimlerin ve bazı AK Parti yöneticilerinin de olduğunu tespit etmesi siyasetin gündemini belirlemişti.

İsrail’le ticaretin kesilmesi için hükümeti protesto eden ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri gözaltına alınırken gelen tepkiler üzerine Ticaret Bakanlığı, ticarette kısıtlamaya gidildiğini açıklamıştı.

İsrail'le Türkiye'nin ticari ilişkilerini gündemde tutmaya devam eden Metin Cihan, ise Ticaret Bakanlığı'nın kısıtlama açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti ve "Dün Çanakkale'deki Akçansa limanından kalkan Kazime Ana adlı Türk gemisi şu an Ege Denizinde yoluna devam ediyor ve istikameti İsrail. İki gün sonra Aşdod limanına varıp çimentoyu teslim edecek." İfadelerini kullandı.

'İsrail ile ticaretin neden ve sonuçları araştırılsın" önergesine ret

Yaşanan gelişmeler üzerine Meclis’te CHP’nin Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması için verdiği soru önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

CHP'li Çakırözer: İşte AKP'nin gerçek yüzü

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “İşte AKP'nin gerçek yüzü.... İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin sürdürmesinin neden ve sonuçları araştırılsın dedik, reddettiler!” diyerek duruma tepkisini gösterdi.