Ankara ve Moskova arasında kritik görüşme: Putin Türkiye'ye geliyor

Ankara ve Moskova arasında kritik görüşme: Putin Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede iki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı.Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede iki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğünü açıkladı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı" ifadeleri yer aldı. 

'Şartlar yerine getirilse anlaşmaya geri döneceğiz'

Öte yandan Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına dönmeye hazır olduğunu ancak bunun sadece anlaşmanın Rusya’yla ilgili şartlarının yerine getirilmesi ardından mümkün olabileceğini söyledi.

İsveç'e Onayın Ardından İlk Görüşme

Erdoğan ile Putin, Türkiye'nin Vilnius'taki NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliğine ilkesel olarak onay vermesinin ardından ilk kez bir görüşme gerçekleştiriyor. 

Putin 'Erdoğan Beni Davet Etti' Demişti

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Putin, Erdoğan ile Türkiye'deki seçimler öncesinde yüz yüze görüşmek için anlaştıklarını ancak görüşmenin Türkiye’de mi yoksa Rusya’da mı yapılacağı konusunda henüz anlaşmadıklarını dile getirmişti. Erdoğan’ın seçimlerden kendisini davet ettiğini söyleyen Rusya lideri, 'spekülasyona sebep olmaması için görüşmenin gerçekleşmediğini' belirtmişti.