Kremlin, İletişim Başkanlığı’nı yalandı: Putin’in Türkiye’ye geleceği kesin değil

Kremlin, İletişim Başkanlığı’nı yalandı: Putin’in Türkiye’ye geleceği kesin değil
İletişim Başlanlığı, Erdoğan-Putin'in telefonda görüşmesinin ardından açıklama yaparak Putin'in Türkiye'yi ziyareti edeceğini belirtmişti. Ancak, Kremlin bu açıklamayı doğrulamadı.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep...

İletişim Başlanlığı, Erdoğan-Putin'in telefonda görüşmesinin ardından açıklama yaparak Putin'in Türkiye'yi ziyareti edeceğini belirtmişti. Ancak, Kremlin bu açıklamayı doğrulamadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı, Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda iki liderin mutabık kaldığını açıklamıştı.

Ancak, Kremlin İletişim Başkanlığı’nın açıklamasının aksine yüz yüze görüşme için kesin bir lokasyonun belirlenmediğini belirtti.

T24'ün haberine göre, Kremlin, yüz yüze görüşmenin ilerleyen zamanda planlanarak kesinleşeceğini vurguladı.

Putin’in 14 Mayıs seçimlerinden önce Erdoğan’la yüz yüze görüşmeyi planladığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Seçimlerden önce, Moskova'yı Türkiye'nin iç işlerine karışmakla hemen suçlamaya başlayacak olan kin dolu eleştirmenlere yem vermemek için bunu yapmamaya karar verdik" diye konuştu.

Peskov, yeni görüşmenin Türkiye’de yapılacağının kesin olmadığının altını çizerek, nerede yapılacağına dair henüz karar verilmediğini belirtti.

Putin’in geçen günlerde St. Petersburg’da düzenlediği basın toplantısındaki, “Şimdi Devlet Başkanı’nın ülkede olmasının zamanı geldi" sözlerini hatırlatan Peskov, bu sebeple Putin’in ülke dışına bir ziyaret gerçekleştirmesinin “zor” olacağını ifade etti