Lezita işçilerinin eyleminde sendika başkanından sansür: AKP'yi eleştiren kadın destekçiye müdahale

Lezita işçilerinin eyleminde sendika başkanından sansür: AKP'yi eleştiren kadın destekçiye müdahale
İzmir Kadın Platformu üyeleri, Lezita işçilerinin direnişine destek vermek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk, AKP’yi eleştirdiği için Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından engellenmek istendi.

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında, 2021 yılının temmuz ayında gelen yetki belgesine patronun itiraz etmesi sonucu açılan dava işçilerin lehine sonuçlandı. Mahkeme kararından sonra toplu iş sözleşmesinde (TİS) uzlaşıya varılamayınca sendika üyeleri grev kararı aldı.

İzmir Kadın Platformu (İKP), sendikal hakları için 44 gündür direnen Lezita işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli ve yanındakiler ise ziyaret sırasında İzmir Kadın Platformu adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle, Öztürk'e müdahale etti.

“Siyaset yapıyorsunuz” diyerek engellemeye çalıştı

Öztürk konuşmasında, “Fabrikanızda biliyorsunuz sizlerden öğrendiğimiz kadarıyla göçmen işçiler çalıştırılıyor. Bu göçmen işçiler en temel haklarınızı elinizden almak üzere kullanılıyor ama aynı zamanda onlar da bir ucuz iş gücü. Bu da AKP iktidarının bugünkü programıyla yani geçmişten bugüne zaten vardı ama Orta Vadeli Program ve 12 Kalkınma Planıyla aslında emek düşmanı politikalarının sonucudur. Yani Tayyip Erdoğan'ın şöyle bir sözü vardı hatırlatırım…” derken Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli “Siyaset yapıyorsunuz” diyerek Öztürk'ün konuşmasını böldü ve mikrofonu elinden almaya çalıştı.