Meral Akşener: Olağanüstü kongre kararı aldık

Meral Akşener: Olağanüstü kongre kararı aldık
Meral Akşener, seçmenin hür iradesiyle sandığa attığı oyun tartışılamaz olduğunu dile getirerek, en kısa sürede seçimli olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağır seçim...
Meral Akşener, seçmenin hür iradesiyle sandığa attığı oyun tartışılamaz olduğunu dile getirerek, en kısa sürede seçimli olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağır seçim yenilgisinden sonra ilk kez kamera karşısına geçti. Akşener'den istifa etmesi beklenirken, en kısa sürede partisinin olağanüstü seçimli kongreye gideceğini söyledi. Öte yandan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, partisinden istifa ettiğini açıklayarak, Akşener'i de istifaya davet etmişti.

Bu yüzden ilk günden beri önce millet önce memleket anlayışını ortaya koyduklarını ifade etti. Milletin kararı üzerinde bir irade olmadığını söyledi.

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Milletimiz bir il 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti’ye emanet etti. Bu emanet için milletimize teşekkür ediyoruz.

İtirazlarımızın sürdüğü ve sonucun netleşmediği yerlerdeki adaylarımıza da teşekkür ederim.

Seçim süreci boyunca partimizi temsil eden adaylarımıza, teşkilatlarımıza, kadınlarımıza, maddi manevi desteklerini sunan üyelerimize teşekkür ediyorum.

Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin ne kadar yorulduğunu görmüş olduk.

Milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmakta ne kadar yorulduğu görmüş olduk. 2023 yılındaki seçime göre katılım oranının düştüğünü kimse görmezden gelemez. Emeklilerimiz, gençlerimiz ve kadınlar mecbur olmadıklarını sandığa gitmeyerek tepkisini göstermiş oldu.

Milletimiz en esaslı mesajını iktidara vermiştir. Hakka giren hukuku çiğneyen adaletsizliğe artık yeter dedi.

Erdoğan’a çağrılarda bulundum

Biz Erdoğan’ı defalarca uyardık milletin sesinden kaçma demiştik. Rahmetli Demirel’in sözlerini hatırlatıp tencere iktidarı sallar demiştik. Ben gittiğim her yerde emeklilerimizi, öğretmenlerimizi konuştum. Her konuşmamda Erdoğan’a çağrılar yaptık. Ama kendisi dinlemedi.

Kendisi umarım ki çağrılarımızın arkasında milletin sesi olduğunu anlamıştır. Umarım ki Erdoğan bu sonuçtan gereken dersi almıştır.

Sandıklardan çıkan mesajı almak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak biz üzerimize düşen sorumluluğu alacağız.

Tüzüğün yetkisi ile en kısa sürede Olağan Üstü Seçimli Kongremizi toplayacağız.