Meteoroloji 3 kenti sarı kodla uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava yaşayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava yaşayacak. Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Tokat ve Van çevrelerinde ise yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ülkenin diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.
Özellikle Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi. Bu nedenle, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Rüzgarın ise genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında, Hakkari çevresinde ise kuzey ve güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.
Kaynak:Haber Merkezi