MHP kapıları kapatmıştı ama: AK Partili üst düzey yönetici erken seçim için tarih verdi

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş erken seçim tartışmalarına dahil oldu. MHP'nin açıklaması ile çelişen Elitaş erken seçim tarihini açıkladı.

MHP kapıları kapatmıştı ama: AK Partili üst düzey yönetici erken seçim için tarih verdi

GAZETE PENCERE - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim talebine Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Bahçeli, "erken seçim olmayacak" çıkışı ile karşılık verdi.

Ancak AK Partili yetkililer aynı görüşte değil.

Erdoğan’ı temsil eden AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "2027 Kasım ayı genel seçim için, 2028 Kasım ayı da yerel seçim için, bu tabii 2029 Kasım da olabilir. Ben bunu 25 seçim yaşamış birisi olarak söylüyorum" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARI

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Türkiye Basın Federasyonu’nun ‘Anadolu Sohbetleri’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim takvimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elitaş, geçmiş seçim tecrübelerine atıf yaparak iklim koşullarını öne çıkardı.

Anayasa’da seçimlerin nasıl yapılacağının açıkça belirtildiğine dikkat çeken Elitaş, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerel seçim sürecinde kötü hava şartları nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Erken seçim konusunda da değerlendirmede bulunan Elitaş, bu durumu “seçimlerin öne alınması” şeklinde tarif etti.

Bu değerlendirmeyi “25 seçim yaşamış birisi” olarak yaptığını vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu:

"Hem yerel seçimlerin hem genel seçimlerin en iyi iklimi ekim, kasım ayları. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili en uygun zamanın mevsimsel olarak söylüyorum kasım ayı içinde olabilir. Bu da 2027 Kasım ayı genel seçim için, 2028 Kasım ayı da yerel seçim için, bu tabii 2029 Kasım da olabilir. Ben bunu 25 seçim yaşamış birisi olarak söylüyorum"

UMUT HAKKI TARTIŞMALARI

Elitaş’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan için gündeme getirdiği “umut hakkı” değerlendirmesi soruldu.

Elitaş, şunları dile getirdi:

"Bazı açıklamalar oldu. Bu açıklamalarla ilgili bir kısmı kendi görüşleri olabilir. Çünkü 'anlaştık' dediğine diğeri daha henüz net olmadığını ifade ettiğine göre demek ki kendi görüşlerini ifade edecekler. Ama arzumuz, dileğimiz o ki komisyondan tek bir sesin çıkması. Komisyon raporunun TBMM ve kamuoyuna sunulmak üzere raporun tek elden çıkması ve mutabakatla çıkması olumludur, uygundur diye düşünüyorum.

Bu konu komisyondaki arkadaşlarımız tarafından değerlendiriliyor. O çerçevede de bu konuyla ilgili rapora nihayet verildiği anda rapora da AK Parti'nin görüşü yani bütün partilerin görüşü olarak intikal edecektir diye düşünüyorum. İnşallah terörle ilgili Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu amacına ulaşacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de rapor çıktıktan sonra hep birlikte tartışılır. Bu tartışmalar sonucunda en olumlu, ılımlı, herkesin kabul göreceği bir sonuç çıkar."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar