Özel'den Dilek İmamoğlu'nun kardeşinin tutuklanmasına tepki: 'Bu zulüm devletidir, bu mafya devletidir'

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri sürüyor. CHP lideri Özel Niğde'de halka seslendi.

GAZETE PENCERE - CHP'nin tutuklu bulunan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim talebiyle başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri sürüyor. Bu kapsamda düzenlenen mitinglerin 87'ncisi bugün Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

İMAMOĞLU'NUN MEKTUBU OKUNDU

CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, İmamoğlu'nun mektubunu okudu. Mektuptan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel otobüsün üstüne çıkarak halka seslendi.

Özel'in konuşmasının öne çıkanları şöyle:

"Buraya depremin üçüncü yıl dönümünde, deprem bölgesinde en ağır hasar alan altı ilimizden, ilçelerimizden, o depremde yakınlarını kaybedenlerin yanından, konteyner kentlerden, sokaklardan, yastan, acıdan geliyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Böyle acılar görmeyelim, bir daha yaşamayalım diye diliyorum ve bu meydandan deprem bölgesine bir büyük selam, bir büyük selam yolluyoruz.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Erdoğan da geçen haftayı 'eli kanlı katil' dediği Suudi Arabistan prensiyle birlikte, 'darbeci' dediği Sisi ile birlikte geçirdi. Nihayet dün Türkiye’ye geldi.

Nihayet, nihayet lütfedip Osmaniye'ye gitti. Bir büyük sahne kurdurdu. O sahnenin üstünden depremzedeye videolar izletip, sahneden inmeden, sokağa girmekten, konteyner kentlerdeki durumu görmeden, milleti dinlemeden kendini dinletti. Olur olmaz şeyler söyledi, gitti.

Oysa biz ona deprem bölgesinden hep birlikte seslenmiştik. Dedik ki; 'Burada, depremin üçüncü yılında, bir yılda yapacağım dediğiniz konutların bir yılda %2'sini yapmışken, ikinci yılda %30'unu yapmışken, üçüncü yılda daha kendi rakamlarınızla %70'teyken, 270 bin kişi konteynerlarda kalıyorken artık bu işleri bir tarafa bırakalım.' Mademki Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni iki sefer aldınız, KDV'yi ikiye katladınız, ÖTV'yi aldınız, yurt dışı çıkış harçlarını artırdınız; deprem için 71 milyar dolar topladınız artan vergilerden, kampanyalardan, bağışlardan ve '40 milyara bu evler bitti' diyorsunuz... O zaman madem bu para toplandı, bu depremzedeye anahtar vermeden önce niye boş senet imzalatıyorsunuz? Niye 18 yıl bu insanlar para versin? Niye rezerv alanla bu insanların hakkını yiyorsunuz, üzüyorsunuz?

Ve dedim ki; 'Gelin bu boş senet utancını bitirin, faiz ayıbını ortadan kaldırın, mücbir sebebi yeniden uzatın, rezerv alan sıkıntılarını çözün, konteyner çilesini bitirin, kiracılara da destek olun, ev verin, başlarını sokacak bir yer verin.' Bunları söylersen teşekkür edeceğim dedim. Dün Osmaniye'de çıktı, hiç bunlardan bahsetmedi.

Buradan deprem bölgesine sesleniyoruz: O evler, o yapılan evler; eksiklikleri var, tadilat ister, güçlüğü var; bu milletin ödediği vergilerle, bu milletin kampanyasıyla, bu milletin parasıyla yapıldı. Fazlasıyla da o paralar toplandı. Biz deprem bölgesine ne yaptıysak helali hoş olsun. Erdoğan'a çağrımdır: Boş senetleri yırtıp atalım, depremzedeye senet imzalatmayalım. Helali hoş olsun!"

Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Niğde kimsenin kalesi değildir; Niğde bundan sonra milletin kalesidir, milletin kalesidir!"

BİZ İKTİDARDAN ARTIK BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

1996'da bir havalimanı için temel atılmış sonra da oraya bir bekçi tutulmuş Geçen sene havalimanı hala öyle atıl dururken güvenlik görevlisi EYT'li olup emekli olmuş. Havalimanı hala aynı durumda. Böyle kara mizah olur mu?

Biz bu iktidardan hiçbir şey istemiyoruz. Tek bir isteğimiz var sandık ve erken seçim. İktidarın sorun çözme kapasitesi kalmamış durumdadır. Erdoğan’ın enerjisi tükendi. Bu milletin halkın iktidarına ihtiyacı var.

Bu iktidar değiştiğinde CHP’li bir bakan olduğunda öncelikle çiftçilerin borçlarının tamamının faizini sileceğiz. Ana parayı 5 yıla böleceğiz.

lahana

LAHANA İLE MİTİNG

Özgür Özel, mitinge lahana ile katılan çiftçinin lahanasını alıp çiftçilerin sorunlarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

"İktidara geldiğimizde tarımsal elektriğin ödemesi ürün parası geldikten sonra olacak. Lahananın benim için de bir önemi var. Benim dedem 104 yaşında öldü. Kendi ürettiği lahanasını pazarda satardı. Ben çocukken lahana için havuz olur, buzu kırar lahanayı içine atıp yıkar çıkartırdım.

Dua ediyoruz dua. Allah'ım sen bu emekliyi, asgari ücretliyi Erdoğan'ın yoksulluğundan, iktidarından kurtar.


Demokrasi seçimi kazanınca değil kaybedince verdiğin refleksle ölçülür. Erdoğan 19 Mart'ta öyle bir işe kalkıştı ki...

Ben arkadaşlarıma güvendim canlı yayın istedim Devlet Bahçeli de destek çıktı. Ama iddianame çıkınca Erdoğan daha önceden uygun olur demişti bu da yalan çıktı. Kendine güveniyorsan millet dinlesin. Kimseyi kandırmaya hakkın yok.

Siyaseten tükenmiş AK Parti’nin kara düzeni bugün son çareyi psikolojik savaş içinde. Fatih Keleş kardeşimizi cezaevinden alıp Ekrem üstüne ifade ver dön evine dediler. Bunu reddettiği için oğlunu tutukladılar. Her ay at imzayı kendini ve oğlunu kurtar diyorlar.

Hasta arkadaşlarımızı sağlıkları ile tehdit ediyorlar. Mehmet Murat Çelik'in annesini hastanede perişan ediyorlar.

SERT SÖZLER

Ekrem Başkanın önce Özel Kalem Müdürü, sonra Koruma Müdürü, Ekrem başkanın ne kadar akrabası var zülüm ettiler. Dilek hanımın önce bir kardeşini sonra diğer kardeşini hapse koydular. Bugün abi yok kardeş yok, eşi yok. Dilek hanımın yanında onu korumak için duran kişiyi gözaltına aldılar. Bu dürüstlük değil. Bu yiğitlik değil. Bu Kasımpaşalılık değil. Bu zulüm devletidir bu mafya devletidir. Karıncanın kardeşi var ezdirmeyiz.

AYRINTILAR GELİYOR...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar