Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Belli bir sayı olsaydı Sayın Cumhurbaşkanımız söylerdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Belli bir sayı olsaydı Sayın Cumhurbaşkanımız söylerdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamasında, yakın zaman içinde öğretmen atamalarının yapılacağı müjdesini verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen "Kaç kişi atanacak" sorularına net bir yanıt vermedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada öğretmen atamalarının yapılacağını duyurmuştu.

Atamalara ilişkin herhangi bir sayı vermeyen Erdoğan, ""Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kendisine yöneltilen "Kaç öğretmen atanacak?" sorusuna net bir yanıt veremedi.

Öğretmen atamasına ilişkin tarih ve sayı vermekten kaçınan Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Belli bir sayı olsaydı Sayın Cumhurbaşkanımız söylerdi. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.