Muhittin Böcek: Teleferik 2017'de bizden önce faaliyete geçirildi

Muhittin Böcek: Teleferik 2017'de bizden önce faaliyete geçirildi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin TELE 1'e açıklamalarda bulundu. Teleferiğin 2017 yılında faaliyete geçirildiğini söyleyen Böcek, "2017 yılında bizden önce faaliyete geçirilen bir teleferik" dedi.

Antalya’da teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin kurtarma çalışmaları devam ederken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek son gelişmeleri TELE1’de aktardı.

Böcek şunları söyledi:

"Dün 17.28’de meydana geldi bu talihsiz kaza. Bizim Antalya Büyükşehir Belediyemizin bir şirketinin işlettiği, 2017 yılında bizden önce faaliyete geçirilen bir teleferik. Kaza sonucu 7 vatandaşımız yaralandı, 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tahliye sırasında 3 yaralımız daha oldu. 10 vatandaşımız hastanede.

"Her yıl bakımdan geçiyor"

Burası her yıl bakımdan geçer 2017 yılından beri. Bu bakımı yapan firma da Antalya, Pamukkale, Bursa Uludağ gibi yerlerde de tecrübeli bir firma. Biz 17.28’de bu olay olduğu an buraya geldik. Kriz masasından izliyoruz. İtfaiyemiz burada. Genel başkanımız aradı, genel başkan yardımcılarımızın ikisi burada, grup başkanvekilimiz, belediye başkanlarımız burada. Toparlayacağız. Neden kaynaklandığına dair araştırmalar yapacağız. Bütün amacımız vatandaşlarımızı bir an evvel kurtarmaktadır."