Murat Kurum'dan 'içme suyu barajı' vaadi

Murat Kurum'dan 'içme suyu barajı' vaadi
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "İBB yönetimi 5 yıllık süreçte İstanbul'umuza 1 metreküp, bir su bardağı yeni su kaynağı kazandırmamıştır. Biz, şehrimizin yerinde saydırıldığı...
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "İBB yönetimi 5 yıllık süreçte İstanbul'umuza 1 metreküp, bir su bardağı yeni su kaynağı kazandırmamıştır. Biz, şehrimizin yerinde saydırıldığı 5 yılın izlerini silmek için İstanbul'a 6 yeni içme suyu barajı yapıyoruz. Bu barajlarımızla İstanbul'daki su ihtiyacını kalıcı şekilde çözüyoruz." dedi.

İstanbul'a hizmet veremeyecek halde, alt katları harabeye dönmüş Esenler Otogarı'nı taşıyacaklarını, burayı millet bahçesine dönüştüreceklerini kaydeden Kurum, tarihi Haydarpaşa Tren Garı’ndan başlayıp Kadıköy Meydanı'ndan Moda’ya uzanan kıyı hattını Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapacakları ortak bir projeyle düzenleyeceklerini belirtti.

Kurum, "Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde küresel bir çevre seferberliğine dönüşen 'Sıfır Atık' projeleri kapsamında İstanbul sıfır atığın model şehri olacak." dedi.

Sürdürülebilir su yönetiminin kent için hayati öneme sahip olduğundan bahseden Kurum, "İBB yönetimi 5 yıllık süreçte İstanbul'umuza 1 metreküp, bir su bardağı yeni su kaynağı kazandırmamıştır. Biz, şehrimizin yerinde saydırıldığı 5 yılın izlerini silmek için İstanbul'a 6 yeni içme suyu barajı yapıyoruz. Bu barajlarımızla İstanbul'daki su ihtiyacını kalıcı şekilde çözüyoruz. Toplamda 1 milyon 200 bin tonluk 64 içme suyu deposuyla arıtılmış su kapasitemizi yüzde 40 artırıyoruz. İklim krizi olsa da bundan böyle 'su sorunu yaşanmayacak bir İstanbul'un' sözünü veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni açacaklarını aktaran Kurum, 9 yeni ileri biyolojik arıtma tesisini İstanbul'a kazandıracaklarını dile getirdi. Murat Kurum, "Olimpik Şehir İstanbul, Hedef 2036" diyerek olimpiyat köyü, su sporları merkezi, jimnastik merkezi ile veledrom gibi tesisleri 5 sene içinde tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.