Murat Ongun duyurdu: İmamoğlu ‘şaibeli diploma’ diyen 14 kişiyi savcılığa verdi

Murat Ongun duyurdu: İmamoğlu ‘şaibeli diploma’ diyen 14 kişiyi savcılığa verdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları, basın toplantısıyla diploma konusunda belgelerle açıklama yapılmasına karşılık “şaibe” iddialarını sürdüren 14 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gazete Pencere- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan ve Hukuk Profesörü Adem Sözüer diploma tartışmasına ilişkin dün basın toplantısı düzenleyerek belgelerle açıklamada bulundu.

Avukat Mehmet Pehlivan bu basın toplantısından sonra “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması üzerinden yapılan spekülasyonlara karşı kafalarda en ufak bir soru işareti dahi bırakmayacak şekilde belgelerle yaptığımız basın açıklaması sonrasında bile diplomanın sahte olduğu şeklinde paylaşım yaparak idari, siyasi ve yargısal süreçleri dizayn etmeye çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” uyarısını yaptı.

Gazeteci Nedim Şener ise önceki gün sabah saatlerinde “Savcılık üniversiteye yazı gönderdi ve diplomanın iptalini istedi” diye yazarak sosyal medyada yeni bir tartışma başlattı.

İmamoğlu’nun avukatları da Nedim Şener’in iddialarından sonra gerçekte savcılığın diplomanın iptalini değil İstanbul Üniversitesi’nden belgeleri istediği yazısı olduğunu anlattı.

İmamoğlu’nun avukatları uyarılara rağmen, basın toplantısıyla diploma konusunda belgelerle açıklama yapılmasına karşılık “şaibe” iddialarını sürdüren 14 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan isimler arasında gazeteciler Nedim Şener, Kenan Kıran ve Burak Doğan da yer aldı. Ayrıca bazı sosyal medya hesapları da listedeydi.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun “Kamuoyunu alenen yanıltanlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı söylemiştik. Kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. O adalet er ya da geç tecelli edecek” mesajıyla suç duyurusu dilekçesini paylaştı.

gk2pu6bwsaahfhe.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar