Mustafa Sarıgül’den Dilan Polat’ın serbest bırakılmasına tepki: “Dilan Polat’ın dokunulmazlığı mı var?

Mustafa Sarıgül’den Dilan Polat’ın serbest bırakılmasına tepki: “Dilan Polat’ın dokunulmazlığı mı var?
CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Dilan Polat’a tepki gösterdi. Sarıgül, “Ben af derken Dilan Polat’ları kastetmedim! Dilan Polat’ın dokunulmazlığı mı var?” dedi

Gazete Pencere - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak veya kullanmak suçlamasıyla gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Dilan Polat’a tepki gösterdi.

Sarıgül, paylaşımında “Ben af derken Dilan Polat’ları kastetmedim! Dilan Polat’ın dokunulmazlığı mı var?” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaşılan bir video üzerine Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Hazal Erdoğan ve videoyu çeken Dilan Polat hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, şüpheliler "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlamasıyla gece saatlerinde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan 4 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda ise suç unsuru bulunmadı.

Gözaltına alınmadan önce açıklama yapmıştı

Gözaltına alınmadan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dilan Polat, hakkında çıkan haberlerden dolayı zor bir süreçten geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben artık yaşayamıyorum. Yaşayabilecek gücüm de kalmadı, artık bittim. Bakın bir video çekiyorum, bunu da her yerde paylaşıyorlar. Şunu içmişler, bunu içmişler diye. Ve ben şu an öğreniyorum. Hakkımızda haber çıkmış, gözaltına alındılar diye. Ve muhtemelen gelirler. Alın götürün."

Dilan Polat’ın gözaltına alınması ve ardından serbest bırakılması kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Sarıgül’ün tepkisi, sürecin adil işleyip işlemediği tartışmalarını da gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar