‘NATO’ya giremezler’ dedin, imzayı bastın geldin

‘NATO’ya giremezler’ dedin, imzayı bastın geldin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haymana Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşmasında konuştu.Kılıçdaroğlu, Madrid’de NATO zirvesine giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “İki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili. ‘Başta...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haymana Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşmasında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Madrid’de NATO zirvesine giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “İki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili. ‘Başta kaldığım sürece asla giremezler’ dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın, geldin” diyerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Bir politikacı dış politika ile ilgili konuşurken boğazında dokuz düğüm olduğunu unutmamalı. Söylediği lafın nereye gideceğini iyi bilmeli. İç politikada olduğu gibi yüksek perdeden atmamalı.

ADALAR SİLAHLANIRKEN SEN NEREDEYDİN?
18 ada işgal edildiğinde Lozan Anlaşması’na göre silahlanmaması gereken adalar silahlanırken ben 2017 yılında ‘Niye bir tek laf söylemiyorsun?’ derken kimsenin gıkı çıkmadı. İyi de sen neredeydin? Yeni mi öğrendin sen bunu? Dışişleri farklı bir şeydir. Derin diplomasi diye ayrı bir şey vardır. Bu işi diplomatlar götürür, son sözü politikacılar söyler.

CUMHURİYET’İN İTİBARI
‘Papazı asla teslim etmem’ deyip sonrasında papazı teslim ederseniz bu o kişinin itibarıyla ilgili bir olay olmaktan çıkar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarı olarak ortaya çıkar. Çünkü konuşan kişi devlet adına konuşuyor. Aynı şey bugün iki ülkenin NATO’ya girişiyle ilgili. ‘Başta kaldığım sürece asla giremezler’ dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın, geldin.”