Nazi sembolü tartışması: Almanya formasına yasak

Nazi sembolü tartışması: Almanya formasına yasak
Almanya formasında, Nazi sembolüne benzediği gerekçesiyle 44 numaranın yasaklandığı ve hiçbir oyuncunun bu numarayı kullanamayacağı öne sürüldü.Almanya Milli Takımı, biri beyaz biri pembe renkli iki yeni formaya kavuştu....
Almanya formasında, Nazi sembolüne benzediği gerekçesiyle 44 numaranın yasaklandığı ve hiçbir oyuncunun bu numarayı kullanamayacağı öne sürüldü.

Almanya Milli Takımı, biri beyaz biri pembe renkli iki yeni formaya kavuştu. EURO 2024'te ev sahibi olan Almanya'nın formaları beklenmedik şekilde bir detayla tartışma konusu oldu.

Adidas, Almanya Milli Takımı için ürettiği formalarda değişikliğe gitti. "44" numaralı formanın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benziyor olması tartışma yarattı.

Almanya formasında "44" numara yasaklandı

Alman basınına göre; bu olay sonrasında Almanya'nın formasındaki "44" numara yasaklandı ve hiçbir oyuncu bu numarayı giymeyecek.

Halihazırda takımda "44" numaralı formayı giyen bir oyuncu yoktu ancak taraftarlar kendileri için bu numarayı satın aldıkları formaya bastırabilirdi. Bu kararla birlikte bu ihtimalin önüne geçildi.