Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar!

İstanbul Şişli’de bulunan Cevahir AVM’de bir kişi altıncı kattan atlayarak intihar etti. İntihar eden kişinin kimliği öğrenilmezken, AVM’den açıklama geldi.

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi'nde kimliği öğrenilemeyen bir şahıs intihar etti.

Sabah saatlerinde Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Cevahir AVM'de meydana gelen olayda kimliği öğrenilemeyen kişi en üst katta bulunan bir kafeteryada oturdu. İddiaya göre şüpheli davranışlar sergilemesi üzerine çalışanların dikkatini çekti.

Daha sonra korkulukları aşarak aşağıya atlayan şahıs alışveriş merkezinin zeminine düştü.

Güvenliklerin ihbarı sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

AVM'ye girişler durdu

Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede şahsın hayatını kaybettiğini tespit etti.

Olayın ardından Cevahir AVM’de girişler bir süreliğine durduruldu.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından AVM yeniden hizmet vermeye başladı.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

AVM'den açıklama

Öte yandan intihara ilişkin Cevahir AVM'den açıklama yapıldı.

Açıklamada, "16 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde üzücü bir olay yaşanmış olup, bir ziyaretçimiz, 6. katta bulunan ortak alandan atlayarak yaşamına son vermiştir. Dünya genelinde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan araştırmalarda, intihar girişimlerinin bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edilmektedir. 16 Nisan 2024 tarihinde yaşanan üzücü olayla ilgili de bazı basın organlarında kurum adımızı içeren haberler yer almıştır. Başta bu yaşanan talihsiz olayın ve buna benzer olayların medyada olayın gerçekleştiği yerin ismi ile birlikte anılması, bu ve benzeri yerlerin intihara meyilli vatandaşlar için çekici hale gelmekte ve intihar vakaları artabilmektedir. Bu nedenle, bu tür olayların örnek teşkil etmemesi için siz değerli basın mensuplarından bundan sonra yapacağınız haberlerde spesifik konum ve isim paylaşmamanızı rica ederiz

Bu ve benzeri olayların daha fazla yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olayın bizi derinden üzdüğünü belirterek, bu açıklamayı ve ricayı da ileride can kayıpları olmaması adına yaptığımızı belirtmek isteriz” denildi.